Večernji list - Hrvatska

Hajduk nije uspio slomiti Slaven i doći na drugo mjesto 1. HNL

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Hajduk je u Koprivnicu stigao bez čak osam igrača, zbog kartona su otpali Kožulj i Teklić, suspendira­n je Said, a petorica su ozlijeđeni Imao je Hajduk priliku pobjedom od dva pogotka razlike protiv Slaven Belupa izbiti na drugo mjesto HNL-a, no Koprivniča­ni su na svom stadionu ipak bili prejaki za desetkovan­u Carrillovu momčad, pa je završilo 0:0. Hajduk je u Koprivnicu stigao bez čak osam igrača, zbog kartona su otpali Kožulj i Teklić, suspendira­n je Said, a ozlijeđeni su Savvas, Futacs, Carbonieri, Juranović i Nižić.

Ivković debitirao na klupi

Na klupi Slaven Belupa debitirao je Tomislav Ivković, i to poslije jednogodiš­nje pauze rada u nogometu. Zanimljivo, dan uoči utakmice Ivković je svoje igrače poveo u karantenu - u Ludbreg. Najavio je Ivković napadački nogomet, no to jučer uopće nije bilo vidljivo. Pogotovo u prvom poluvremen­u, kada je Slaven imao svega 36 posto posjeda lopte, a nije uputio niti jedan udarac u okvir vratiju gostiju. No, bez udarca u okvir u prvih 45 minuta ostali su i hajdukovci. U tom prvom poluvremen­u najzanimlj­iviji trenutak dogodio se u 35. minuti, kada je zbog nestanka struje utakmica nakratko prekinuta. U pauzi je trener Hajduka Carrillo umjesto Ohandze uveo Portugalca Almeidu. Imao je stasiti napadač dobru priliku već u 51. minuti, kada je poslije ubačaja Memolle pucao glavom, no Marković je uspio obraniti. U drugom poluvremen­u Hajduk je zagospodar­io terenom, a za obranu Slavena posebno je neugodan bio Ante Erceg. Imao je Erceg dobre šanse u 68. i 73. minuti, no prvi je put uspješniji bio Marković, a drugi je put Ante pucao iznad gola. Do kraja je Hajduk pritiskao, ali nije uspio zabiti. Kad već prva momčad Hajduka nije uspjela pobijediti, slavio je Hajduk 2, i to u derbiju Druge HNL protiv rivala Dinama 2. Poveli su bijeli golom Prtajina u 11. minuti, izjednačio je Dinamo preko Miklića u 28. minuti, no slavlje hajdukovci­ma na Hitrec-Kacianu donio je gol Šeparovića u 81. minuti.

Hajduk 2 slavio u Maksimiru

Dinamo 2 je unatoč porazu ostao vodeći na ljestvici sa 30 bodova, dok je druga momčad Hajduka zadržala četvrto mjesto, ali i smanjila zaostatak na devet bodova. Druga je Gorica sa 27 bodova, a treće Dugopolje sa 26 bodova.

 ??  ?? Hamza Barry jučer je bio neprecizan, kao uostalom i njegovi suigrači
Hamza Barry jučer je bio neprecizan, kao uostalom i njegovi suigrači

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia