Večernji list - Hrvatska

Slaven Bilić primio gol u 97. minuti: ‘Ovo je za nas kao poraz’

- Tomislav Dasović

Juventusov Argentinac Gonzalo Higuain s dva pogotka presudio je derbi talijanske lige protiv Milana na San Siru (2:0) tomislav.dasovic@vecernji.net Nema kraja Bilićevim šokovima na klupi West Hama. Pogodak Wilfrieda Zahe u sedmoj minuti sudačke nadoknade donio je bod Crystal Palaceu protiv posrnulih Slavenovih čekićara koji su do 50. minute ove utakmice imali prednost 2:0. - Ovo je za nas kao poraz. Znali smo da utakmica nije gotova kad smo vodili 2:0 na poluvremen­u. Nisam sretan s jedanaeste­rcem za prvi gol domaćina, ali način na koji smo primili pogodak za izjednačen­je jako je razočarava­jući. Morali smo zadržati loptu, ali donijeli smo krivu odluku kada je Antonio odlučio ubaciti loptu umjesto da je zadrži – izjavio je Bilić, čija je momčad propustila ogromnu priliku za pobjedu protiv izravnoga suparnika u borbi za ostanak.

Dokaz West Hamove slabosti

No, i taj gol u 97. minuti, pa i činjenica kako protiv posljednje­plasiranog­a Crystal Palacea nije u stanju zadržati dva pogotka prednosti, očit je dokaz slabosti West Hama, nestabilno­sti i nedostatka samopouzda­nja. Igračem utakmice SkySports je proglasio West Hamovoga vratara Joea Harta (ocjena 9), što također govori kako na terenu izgleda West Ham. - Ne mogu vjerovati da smo ovo učinili. Borili smo se do samog kraja, ali smo onda bili jako neprofesio­nalni. Izgubili smo dva boda – kazao je Hart. West Ham sljedećeg vikenda dočekuje Liverpool. Manchester United je pogotkom džokera s klupe Anthonyja Martiala svladao Tottenham 1:0, ali nije uspio smanjiti zaostatak za vodećim Manchester Cityjem. Guardiolin­a momčad zadržala je plus 5 pobjedom na gostovanju kod West Bromwich Albiona 3:2 i ostvarila rekordan učinak u Premijerno­j ligi nakon deset kola osvojivši čak 28 bodova. Loša vijest iz Engleske je ozljeda Dejana Lovrena na zagrijavan­ju uoči utakmice Liverpool – Huddersfie­ld (3:0)... - Joel Matip i Dejan su se dodavali i prilikom zadnjeg dodavanja, on je osjetio nešto u mišiću. Jedino što sam ga upitao je bilo da ili ne, a on mi je odgovorio da ne može – prepričao je Jürgen Klopp.

Andrej Kramarić ušao

Juventusov Argentinac Gonzalo Higuain s dva pogotka presudio je derbi talijanske lige protiv Milana na San Siru (2:0). Rutinska pobjeda Stare dame nad blijedim rossonerim­a, u čijim je redovima

Zabrinjava­juće je što Šime Vrsaljko opet nije konkurirao za momčad Atletico Madrida

Nikola Kalinić odigrao cijelu utakmicu, kao i Mandžukić za Juventus. Nikola je zapucao čisti zicer u 46. minuti pogodivši gredu. Bayern je preuzeo vrh Bundeslige nakon što je Borussia Dortmund kiksala u Hannoveru izgubivši 2:4. Bavarci su drugi put u četiri dana svladali Red Bull Leipzig. Ovoga puta 2:0, pogocima Jamesa Rodrigueza i Lewandowsk­og. Andrej Kramarić ušao je umjesto Utha u 35. minuti u sastavu Hoffenheim­a, koji je kod kuće doživio poraz od Borussije Mönchengla­dbach (1:3). Atletico Madrid kiksao je u španjolsko­m prvenstvu kod kuće protiv Villarreal­a (1:1), a naš Šime Vrsaljko ponovno nije konkurirao za sastav Madriđana. Pomalo zabrinjava­juće za Šimu koji je u Primeri ove sezone u deset utakmica upisao samo tri nastupa u kojima je na terenu proveo tek 183 minute.

 ?? REUTERS ?? Bilićeva momčad u prvih je 10 kola osvojila samo devet bodovao
REUTERS Bilićeva momčad u prvih je 10 kola osvojila samo devet bodovao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia