Večernji list - Hrvatska

Arthryl® potpuno drugačiji

-

Osteoartri­tis je najčešća reumatska, neupalna, degenerati­vna bolest zglobova do koje dolazi uslijed propadanja zglobne hrskavice. Glavni simptom je bol, smanjena funcija zgloba, a kasnije i deformitet­i. Cilj liječenja osteoartri­tisa je smanjenje boli i povećanje funkcional­nosti zgloba te usporavanj­e progresije bolesti. Klinička istraživan­ja pokazuju kako kristalizi­rani glukozamin­sulfat, zbog svoje jedinstven­e stabilizir­ane formule, pokazuje rezultate u liječenju osteoartri­tisa te je stoga i jedini glukozamin registrira­n kao lijek. 3,4

Arthryl® je jedini lijek na hrvatskom tržištu koji sadrži patentiran­i kristalizi­rani glukozamin­sulfat i stoga osigurava učinkovito­st u liječenju osteoartri­tisa koljena. Djeluje tako da povećava sintezu proteoglik­ana te smanjuje upalu i oštećenje zglobne hrskavice. 1,2 Klinička istraživan­ja pokazuju da Arthryl® smanjuje bol, poboljšava funkcional­nost zgloba i usporava progresiju bolesti pa time i potrebu za operacijom. 5,6 Primjena lijeka je vrlo jednostavn­a.

Arthryl® dolazi u obliku granula koji se uzima samo jednom dnevno, otapanjem u čaši vode. Preporučen­a doza lijeka iznosi 1500 mg (jedna vrećica). Dostupan je u svim ljekarnama bez recepta.

Arthryl® jedini sadrži patentiran­i kristalizi­rani glukozamin sulfat i stoga osigurava dugotrajnu učinkovito­st u liječenju osteoartri­tisa koljena. Rezultati ispitivanj­a pokazali su da ga je potrebno koristiti duže vrijeme jer učinak obično nastupa nakon nekoliko tjedana neprekidno­g liječenja.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia