Večernji list - Hrvatska

“Ipak je časnije ostati bez kluba u Saboru nego izgubiti obraz”

- Iva Puljić-Šego iva.puljic-sego@vecernji.net ZAGREB

Političke posljedice trpio je Lovrinović jer se uvijek nagađalo da će se i on, kao Mišić i Martinović, prikloniti HDZ-u Stranka Promijenim­o Hrvatsku u Saboru ostaje bez Kluba zastupnika nakon što su iz članstva izbacili Ivicu Mišića (trećeg zastupnika uz Ivana Lovrinović­a i Marina Škibolu). Izbačen je i Juro Martinović, no on nije bio zastupnik, nego je u Vladi HDZ-a i HNS-a postao državni tajnik u Ministarst­vu pravosuđa, očito za nagradu nakon što je Mišić podržao novu HDZ-ovu parlamenta­rnu većinu premda Promijenim­o Hrvatsku pripada oporbi.

Borili se protiv njih

Političke posljedice trpio je Ivan Lovrinović, predsjedni­k Promijenim­o Hrvatsku, jer je zbog Mišićeva i Martinović­eva “sljubljiva­nja” s HDZ- ovom parlamenta­rnom većinom u svakoj krizi vlasti percepcijs­ki bio tretiran kao zastupnik koji će se prikloniti HDZ-u. Lovrinović, kako nam je rekao, uvidio je da se politika ne može voditi na dva kolosijeka, premda je stranka Mišiću i Martinović­u dala vremena da se “zbroje”, te je u konačnici odlučeno da obojica lete iz stranke. – Časnije je samostalno zastupati građane koji su dali glas Promijenim­o Hrvatsku nego izgubiti obraz. Građani su nam dali povjerenje temeljem jednog programa koji ja nastavljam zastupati, a Mišić i Martinović priklonili su se opciji koja već 20 godina uništava Hrvatsku. Upravo protiv te se opcije Promijenim­o Hrvatsku i borio na izborima – odgovorio nam je jučer Lovrinović na pitanje ostaje li njegova stranka bez kluba zastupnika. Ponovio je da su Mišić i Martinović još ljetos razriješen­i najviših stranačkih funkcija, a da Promijenim­o Hrvatsku nije stranka egzekutora pa su im dali vremena da se počnu ponašati u skladu sa stranačkim odlukama, a ne suprotno njima što ih je odvelo na stranu vladajuće većine, ali shvatili su da od promjene u njihovu ponašanju neće biti ništa.

Čvrsto u oporbi

Lovrinović i sam priznaje da se u svakoj političkoj krizi o njemu govorilo kao o nekome tko traži “ovo ili ono ministarst­vo, ovu ili onu poziciju” kako bi se priklonio HDZ-u. – Ostao sam tu gdje jesam, nisam ništa tražio – rekao je Lovrinović. Iz Promijenim­o Hrvatsku i službeno su priopćili da su stranka koja je čvrsto u oporbi, ali da su u svakom trenutku spremni preuzeti odgovornos­t za rješavanje nagomilani­h problema...

 ??  ?? Ivica Mišić (desno u društvu s Bernardiće­m) priklonio se HDZ-u
Ivica Mišić (desno u društvu s Bernardiće­m) priklonio se HDZ-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia