Večernji list - Hrvatska

Svilar obranio jedanaeste­rac, pa opet sam sebi zabio gol!

Layvin Kurzawa (PSG) je prvi lijevi bek koji je zabio hat-trick u utakmici Lige prvaka. Za to mu je trebalo samo 26 minuta

- Igor Flak igor.flak@vecernji.net

Phill Neville, nekadašnji igrač Manchester Uniteda, na Twitteru je objavio: Zašto je Chelsea u krizi? Zato što je prodao Nemanju Matića Layvin Kurzawa (25) je prvi lijevi bek koji je postigao tri pogotka zaredom (hat-trick, 52., 72. i 78.) u utakmici nogometne Lige prvaka. I to je moguće! Francuski reprezenta­tivac, član PSG-a, tako je ispisao povijest u 5:0 slavlju nad Anderlecht­om. Prva dva gola zabili su Verratti (30.) i Neymar (45.). Bila je to četvrta pobjeda PSG-a u tom natjecanju, a prinčevi su postilgli i najviše golova (17) u tom natjecanju, a nisu primili nijedan. - Uza sve simpatije prema Barceloni, PSG ima momčad koja može pobijediti svakoga na svijetu i ne bih se iznenadio da ove sezone u Ligi prvaka ode do kraja - rekao nam je Robert Prosinečki, trenutačno trener bez posla. Dva nastupa i dva autogola. Po tomu će Mile Svilar (18 godina i 65 dana), sin nekadašnje­g vratara Vojvodine i jugoslaven­ske reprezenta­cije Ratka Svilara, pamtiti svoj start u nogometnoj Ligi prvaka. Prije dva tjedna je s loptom ušao u gol na lisabonsko­m Luzu, također u minimalnom porazu, od Manchester Uniteda. Rui Vitoria, koji je na klupi Benfice osvojio posljednja dva naslova prvaka Portugala te koji je i četvrti put poražen u ligi bogataša, jednostavn­o je branio svoj potez i svoju odluku.

Svilar jako talentiran

- Mile je silno talentiran golman. Klub ga je doveo, procijenje­no je da treba braniti i ja sam čvrsto stao iza svoje odluke. Pričamo o nesretnom pogotku (Matić je pucao, a lopta se od vratnice odbila u leđa pa u gol), a ne spominjemo da je obranio jedanaeste­rac (najmlađi golman koji je obranio jedanaeste­rac u Ligi prvaka). Manchester United, koji je u Ligu prvaka ušao kao pobjednik Europske lige prošle sezone, potvrdio je plasman u proljetnu nokaut-fazu pobjedom 2:0 protiv Benfice. Blind je zabio za 1:0, to mu je bio prvi gol u svim europskim kupovima, a prije no što je došao među “bebe” igrao je za Ajax iz Amsterdama. Samo jedan primljeni pogodak, odlično otvaranje u prvenstvu Engleske. Jose Mourinho ima dva “klempava” pehara, osvojena s Portom i Interom, a to mu nije uspjelo s Realom i Chelseom. Bila je to dvadeseta utakmica u eurokupovi­ma koju Manchester United nije izgubio na svom Old Traffordu. No, novinari nisu bili zadovoljni igrom “beba”. - Imate pravo komentirat­i moj rad, kako moje momčadi igraju. No, satisfakci­ja mi je kada pogledam što sam to u ovom natjecanju dosad napravio - rekao je Jose Mourinho.

Stoti nastup Fabregasa

Stotu utakmicu Lige prvaka u Noći vještica odigrao je Cesc Fabregas, vezni igrač Chelseaja, i to s 30 godina i 180 dana. Mlađi od njega bili su Messi, Raul, Cassilas i Ronaldo. No, njegova je momčad stradala u Rimu. Prije dva tjedna

Nikada nisam primio gol u prvoj minuti, rekao je Thibaut Courtois, golman Chelseaja

su na Stamford Bridgeu te dvije momčadi igrale 3:3, sada na Olimpijsko­m stadionu igrala je samo Roma. Uvjerljivi­h 3:0 samo je potvrda da druga sezona Antonija Contea na klupi Chelseaja nije reprizna. Za Manchester Cityjem zaostaje devet bodova nakon deset kola, a u LP-u samo zahvaljuju­ći slabim izdanjima Atletica ima veliku priliku ostati u ovom društvu i na proljeće 2018. godine. Thibaut Courtois je u pedesetoj sekundi primio gol (strijelac je bio El Shaarawy, koji je zabio još jedan gol). - To mi se nikada u karijeri nije dogodilo. Nisam dotaknuo loptu na utakmici, a ona je već bila u golu. Nakon toga sam cijelu utakmicu osjećao nelagodu, ni momčad se nije uspjela oporaviti - rekao je golman Chelseaja. Zanimljivu je stvar napisao na Twitteru Phil Neville, nekadašnji igrač Manchester Uniteda. “Što se događa s Chelseajem. Odgovor je jednostava­n – Nemanja Matić. Za Manchester United igra sjajno, a na toj poziciji Chelesa nema takvog igrača!

 ??  ?? Antonio Conte puno slabije otvorio je sezonu u kojoj brani naslov prvaka s Chelseajem. No, ne paničari...
Antonio Conte puno slabije otvorio je sezonu u kojoj brani naslov prvaka s Chelseajem. No, ne paničari...
 ??  ??
 ??  ?? Mile Svilar i Layvin Kurzawa svaki na svoj način obilježili su prvi dan 4. kola Lige prvaka
Mile Svilar i Layvin Kurzawa svaki na svoj način obilježili su prvi dan 4. kola Lige prvaka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia