Večernji list - Hrvatska

Kek: Sto posto u glavi i nogama zdravi, čista srca, pun gas i – šibaj!

Mišić najavljuje: Gledat ćete prošlosezo­nsku Rijeku! Porazgovar­ali smo, neki zasebno

- Mladen Miletić mladen.miletic@vecernji.net

Prije dva tjedna Rijeka je slavila u Beču, ali trener upozorava: Austria je puno opasnija u gostima, brani se vrlo organizira­no Europski tjedan počeo je odličnom partijom bivšeg Riječanina Stefana Ristovskog za Sporting protiv Juventusa. Prvi put je krenuo od početka i odigrao kao da ima sto nastupa u Ligi prvaka. Torinezi su uporno pokušavali po njegovoj strani, a Makedonac ih je lovio ko pandur lopove i izjednačil­i su tek kad su pokušali s druge strane probiti bedem. Da bi se nadomjesti­lo igrače poput Ristovskog ili Andrijašev­ića, klasne i karakterne, nekad je potrebno pola sezone, ponekad se to i zaboravi kad se Rijeci zbrajaju porazi.

Premalo lopti oduzmemo

Između tri uzastopna u HNL-u ugurala se pobjeda u Beču protiv Austrije koja večeras stiže na Rujevicu. Osim što želi ostati u igri za drugi krug Europske lige, Rijeka želi pokazati da ima još baruta u topovnjači. Pa raspalite, prvaci! – Bilo bi pogubno razmišljat­i o toj utakmici u kontekstu utakmice u Beču. Ne zaboravimo da je to momčad koja više od godinu dana nije u gostima izgubila europsku utakmicu. Unatoč svim problemima zreli su, odgovorni i dovoljno opasni da zaprijete. Želimo konačno pobjedu na Rujevici, vjerujemo u podršku navijača, a dolazi i dosta njihovih pa će biti pravi ambijent. Nitko od ozlijeđeni­h nije trenirao s ekipom i nisu u konkurenci­ji za sutra – rekao je u najavi trener Matjaž Kek, a Josip Mišić odlučno najavio: – Uvjeravam vas da ćete sutra gledati onu prepoznatl­jivu Rijeku koja je prošle sezone igrala odlično. Idemo odigrati muški. Sluga, Elez, Zuta i Gavranović ne treniraju zbog ozljeda, a Heber se vratio u Maksimir i konkurira. – Ima igrača željnih dokazivanj­a. Za takve utakmice moraš biti spreman sto posto i u nogama i u glavi. I na te igrače ja računam – odrješito je govorio Kek koji s pravom upozorava da je Austria u gostima puno nezgodnija nego kod kuće jer se brani vrlo organizira­no. Primjerice, u Ateni je protiv AEK-a izvukla 2:2. – Moramo stvoriti dovoljno pritiska na njihovu zadnju liniju. To mi inače malo fali. Može li se cijela Rijeka, momčad i navijači, mobilizira­ti sada u ozra- čju da se zaustavi crni niz? – Na početku sam sezone rekao da vjerujem u krasnu nogometnu jesen u Rijeci. U nogometu se brzo stvari okrenu, pa sad vidim puno upitnika, ali nijedan zbog kojih navijači ne bi stali iza momčadi. Ali idemo to prvo zaslužiti, idemo pokazati srce i želju, ući u kvalitetnu igru. Momčad je porazgovar­ala. – Jesmo, puno. Na treningu odlično radimo, sve pršti, a onda na utakmici ništa. To se mora promijenit­i – prenio je misli svlačionic­e Mišić. Bradarić i Gavranović? – Zasebno su porazgovar­ali. Što ste otkrili kao problem u igri? – Lani smo puno lopti oduzimali suparniku u njegovoj polovici. To sad ne radimo – kaže Mišić.

Nemamo pravo podcijenit­i

Je li se u momčad uvukao strah? – Kakav strah? Kažem igračima da budu opušteni. Mene je strah samo bolesti. Negativni rezultati dio su sportskog života. To moraš prihvatiti kao činjenicu. Možda je dobro da u takvoj seriji da dođe do nelagode, to zna dići koncentrac­iju. Imamo respekta prema Austriji, a nemamo nijedan razlog da je podcijenim­o. Idemo sto posto u glavi i nogama zdrav! Čistim srcem, gas i šibaj! – podviknuo je Kek za kraj. Krajnje je vrijeme za pravu Rijeku i to večeras žele vidjeti svi. – Rijeka igra i ponaša se europski. Prava europska momčad i klub – rekao je u intervjuu Sportskima legendarni stručnjak Ivica Osim. Da nije prolupao? Nije, naravno. U 77. godini prati sve, ništa mu ne promiče, i kao cijelog života – svaka mu je na mjestu. Starog majstora ne možeš prevariti. Na Rujevici Europa još stanuje. U svakom pogledu. I kad je osvajala trofeje i sad kad su se nanizali neki porazi. Uostalom, gdje piše da mora biti prvak deset puta zaredom?

Ozlijeđeni Gavranović, Sluga, Elez i Zuta ne treniraju s momčadi i nisu u konkurenci­ji

 ??  ?? Vrijeme je za agresivnu Rijeku koja se zaželjela pobjeda na svojoj Rujevici
Vrijeme je za agresivnu Rijeku koja se zaželjela pobjeda na svojoj Rujevici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia