Večernji list - Hrvatska

Na sisačkom korzu “Vino i sve sisačko fino”

- (dp)

166.492 kune. – Učenike smo odabrali temeljem motivacijs­kog pisma te školskog uspjeha. Učenici su prije polaska prošli pedagošku, kulturološ­ku i jezičnu pripremu. Imali su kratki tečaj talijansko­g i engleskog jezika, dobili su potrebnu radnu opremu, a osim što im je plaćen boravak i put do tamo imaju i svaki po 577 eura džeparca – kaže ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović. Riječ je o učenicima zanimanja strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primijenje­nim računalstv­om, tehničar za elektronik­u, tehničar za računalstv­o i ekološki tehničar. Uz praksu u tamošnjim tvornicama u programu su im i neki izleti poput onog u tvornicu Ferrari. Ovo je Tehničkoj školi Sisak već osmi program iz projekta Erasmus + u kojem su njihovi učenici i profesori proteklih godina posjetili Španjolsku, Tursku, Njemačku, Poljsku i druge europske države. U proteklih desetak godina škola je iz EU fondova “povukla” 1,5 milijuna eura, a prvi projekt u kojem su koristili pretpristu­pne fondove imali su 2005. godine.

Manifestac­ija “Vino i sve sisačko fino” uz Sisak Škrlet Fest održava se danas na sisačkom korzu. Prilika je to da Siščani i njihovi gosti kušaju vina poznatih vinara. Program počinje u 18 sati, a u 20 sati je koncert Songkiller­sa i Nikole Marjanović­a.

TOMO MEDVED: Otvaramo veteranski centar u bivšem objektu Kaznionice u Lepoglavi, a za ostale centre u fondovima EU osigurano je 12 milijuna kuna

 ??  ?? Učenica Anamarija Butić, koja odlazi na praksu
Učenica Anamarija Butić, koja odlazi na praksu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia