Večernji list - Hrvatska

Nema veze, ovdje ni Real nije pobijedio

-

Ovo je težak debakl. Jako smo razočarani. Igrali smo protiv sebe, nismo se držali zacrtanog plana – rekao je naš ragbijaš Krešimir Čorić Ragbijaši Hrvatske rezultatsk­i su teško stradali na Malti izgubivši od domaćina sa 8:56 u utakmici 2. kola Europskog kupa nacija. Ispada da smo igrali protiv ragbijaške velesile poput Engleske, Francuske ili Novog Zelanda, a pobijedila nas je Malta, koja nije bila ni na jednom velikom natjecanju.

Nakon 8:8 uslijedio raspad

A početak nije izgledao da ćemo doživjeti katastrofu. Nakon što je Nikola Pavlović pogodio iz kaznenog udarca, a Vinko Rodić položio, bilo je 8:8. Na žalost, to su ostali i posljednji naši bodovi. – Ovo je težak debakl. Jako smo razočarani. Jednostavn­o nemamo alibi za ovako lošu utakmicu. Cijelo prvo poluvrijem­e igrali smo protiv sebe. U poluvremen­u smo se dogovorili jedno, a u nastavku odigrali nešto sasvim drugo. Igrali smo posve krivo. Ukratko, nadigrali su nas u svim elementima ragbijaške igre. Opet, nisu oni toliko bolji od nas koliko pokazuje krajnji rezultat – rekao je Krešimir Čorić, igra splitske Nade. Uz uvjerljiv poraz naši dečki pamtit će i sjajnu atmosferu na stadionu Hibernians­a. Okupilo se 4000 bučnih navijača, a toliko ih nema ni na nogometnim utakmicama istoimenog kluba koji je ujedno i aktualni prvak Malte. Teško da će biti neka utjeha, ali s ovog stadiona pognutih glava znali su odlaziti i nogometaši madridskog Reala i Manchester Uniteda koji su ovdje u Europskom kupu 70-ih godina igrali bez pogodaka – 0:0. - Ovo će biti jako dobra škola za naše mlade igrače. Ne znam zašto smo tako nervozno ušli u utakmicu. Radili smo neke početničke pogreške. Oni su jako iskusna momčadi dobro su koristili svaku našu pogrešku, a bilo ih je. Nama ne preostaje ništa drugo nego da se što bolje pripremimo za travanj kada ćemo igrati nove dvije utakmice, s BiH te Andorom – rekao je Marko Grčić, kapetan reprezenta­cije.

Debi hrvatskog Samoanca

Deon Mau’u, novi igrač Hrvatske, podrijetlo­m iz Samoe, nije možda pružio što se očekivalo do njega, ali njemu je tek 21 godina i u budućnosti će biti važna karika.

 ?? BERISLAV ROŽMAN ?? Hrvatski reprezenta­tivac Krešimir Rodić prima loptu
BERISLAV ROŽMAN Hrvatski reprezenta­tivac Krešimir Rodić prima loptu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia