Večernji list - Hrvatska

Sud opet ignorirale žene iz obitelji Mamić

Tri i pol sata svjedočila je Tajana Pernar, bivša supruga Milana Pernara

-

Tajana Pernar odgovarala je na pitanja tužitelja koje je zanimala i njezina prepiska s bivšim suprugom u kojoj se govori o sastanku sa Zokijem Suzana Lepan Štefančić suzana.lepan-stefancic@vecernji.net OSIJEK Ni na drugi poziv u mjesec dana Marina, Lucija i Iva Mamić, supruga te kćeri Zdravka Mamića, nisu se pojavile na Županijsko­m sudu u Osijeku. Sud je ponovno ignorirala i Vanja Horvat, bivša supruga Zorana Mamića. Izostanak nisu opravdale.

Važni iskazi

Tužiteljim­a su njihovi iskazi važni da bi utvrdili porijeklo novca koje su Zdravko i Zoran Mamić uplaćivali na račune ženama iz obitelji. One nisu ni pozvane na sud kao svjedokinj­e, nego kao “osobe na koje je prenesena imovinska korist”. No, prema svemu sudeći, teško da će se njihov glas čuti u osječkoj sudnici. Naime, nisu se dužne ni pojaviti na ra- spravi, a kao bliski članovi obitelji mogu se pozvati na blagodat nesvjedoče­nja. Tri i pol sata na pitanja je odgovarala Tajana Pernar, bivša supruga Milana Pernara. Tužitelji su secirali njezino financijsk­o stanje i prije i nakon braka s poreznikom koji je optužen i za primanje mita od Zorana Mamića. U doba kada je Pernar provodio porezni nadzor nad Zoranom Mamićem, ništa joj o tome, ustvrdila je, nije bilo poznato. No tužitelji su je kasnije priupitali za prepisku iz veljače 2015., u kojoj joj Pernar govori kako ide na sastanak sa Zokijem te da mu drži palčeve. “Na stadion?”, pita ga potom ona, a on odgovara: “Krešo sve dogovorio. Da, na stadion” i ona mu, na koncu, poručuje: “Sretno”. Prvo je izjavila da joj se kum zove Zoki, odnosno Zoran Marinić. – Je li Zoran Marinić imao neke poslove na stadionu? – priupitali su tužitelji. – Ne, on ima fotokopirn­ice – odgovorila je. Spornu su prepisku potom reproducir­ali u sudnici. – Ne sjećam se toga. Nema mi smisla, malo mi je nelogično da je on meni pisao s maila, a ja njemu odgovarala s mobitela. Nešto tu fali, ili mailovi ili poruke – komentiral­a je. Prije udaje za poreznika Tajana Pernar bila je u braku s Darkom Ćurkom. Pokrenula je u to doba i privatni posao – prvo tvrtku za organizaci­ju seminara i poslovnih savjetovan­ja pa ustanovu za provođenje obrazovnih programa. – Tvrtka je ostvarival­a 300.000 do 350.000 kuna prihoda, a ustanova od 1,5 do 1,7 milijuna kuna. Lani je prihod ustanove, odnosno učilišta, iznosio 1,6 milijuna kuna – navela je. Dobit si nisu isplaćival­i prve tri godine, ali jesu 2015. i ona je tada iznosila “oko 260.000 kuna za ustanovu i oko 40.000 kuna za tvrtku”. Novčano su joj pomagali, rekla je, i roditelji, koji iznajmljuj­u apartmane u Vodicama, a vlasnici su i maslinika i vinograda te proizvode vino i rakiju. Majka ima ordinaciju, a prihod je 2015. dosezao 400.000 kuna.

Kuću prodao Marijanu Šariću

Pernar je, prije njihova braka, živio u obiteljsko­j kući s majkom umirovljen­icom, mjesečnom ratom od 2000 kuna kredita te alimentaci­jom od prvo 3000, a potom 2500 kuna. – Svoju obiteljsku kuću bivši je suprug prodao poznaniku Marijanu Šariću za 230.000 eura, a on mu je plaćao na rate, po 20.000 ili 30.000 eura – izjavila je. Sagradili su, dodala je, zajedničku kuću za 120.000 eura, a zemljište ih je stajalo 100.000 kuna. Pomogli su joj opet, ustvrdila je, i roditelji.

Prije braka Pernar je živio u obiteljsko­j kući s majkom umirovljen­icom Tajana Pernar kazala je i da je pokrenula vlastitu tvrtku te da su joj pomagali roditelji

 ??  ?? Optuženi poreznik Milan Pernar jedini je optuženik koji se jučer pojavio u sudnici Županijsko­g suda u Osijeku
Optuženi poreznik Milan Pernar jedini je optuženik koji se jučer pojavio u sudnici Županijsko­g suda u Osijeku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia