Večernji list - Hrvatska

Nema više trošenja novca na nepotrebno

Zagrebaši žele 2020. igrati u privilegir­anoj Ligi prvaka

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec ZAGREB

Došao sam dignuti klub na višu razinu. Želimo uskoro biti blizu najboljim europskim klubovima, kaže novi direktor PPD Zagreba

Uoči subotnjeg susreta u elitnoj skupini Lige prvaka protiv aktualnog prvaka Europe, skopskog Vardara, u rukometnom kubu PPD Zagreb predstavil­i su novog direktora kluba – Vedrana Šupukovića. On je na mjestu direktora zamijenio Antu Ančića kojem je Upravni odbor kluba izglasao nepovjeren­je na svojoj posljednjo­j sjednici. – Ančić je trenutačno angažiran na projektu Europskog prvenstva, a kada ono završi, vratit će se u klub gdje će biti raspoređen na neko drugo radno mjesto – rekao je Božidar Jović, glavni menadžer kluba.

Stižu novi sponzori

Novi direktor nije od jučer u klubu. – Posljednji­h pet godina bio sam član Upravnog odbora tako da prilično dobro poznajem situaciju u klubu. Uz tekuće ciljeve kluba, a to su dva domaća trofeja, plasman u osminu finala Lige prvaka i plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige, moramo se pripremiti za sezonu 2020./21. kada će se formirati Liga prvaka sa samo 12 klubova. Do tada se moramo financijsk­i ojačati, ali i igrački. Već sljedeći tjedan potpisat ćemo dva nova ugovora. Možda neki misle da PPD Zagreb neće biti među 12 privilegir­anih klubova, ali mi smo trenutačno po EHF rejtingu na osmom mjestu – rekao je Šupuković. Novi direktor kaže kako nije došao na ovo mjesto zbog rješavanja svog egzistenci­jalnog pitanja niti je alibi-igrač. – Došao sam da dignem klub na jednu puno višu razinu. Želimo za nekoliko godina biti ravnopravn­i, ili barem biti blizu najboljim europskim klubovima. Znam da ćemo uvijek imati manje budžete od PSG-a, Veszprema ili Kiela, ali ćemo pokušati igrački biti tu negdje s njima. Nažalost, u posljednje vrijeme novac se trošio na neke nebitne stvari, ali to ćemo sad promijenit­i – istaknuo je novi direktor kluba.

Dvorana i dalje problem

Problem kluba je i dvorana koju nema. Ovako ispada da u jednoj dvorani klub trenira (Kutija šibica), a u drugim dvjema igra utakmice SEHA lige (Sutinska vrela), odnosno Lige prvaka (Arena). – Imamo puno planova za iduću sezonu. Primjerice, osnovat ćemo rukometnu akademiju gdje ćemo okupljati mlade igrače pod stručnim nadzorom Zdravka Zovka. Već smo sada u pregovorim­a s tri-četiri igrača za novu sezonu. Jasno, riječ je o mlađim igračima koji će zamijeniti neke starije – rekao je Božidar Jović. Kasim Kamenica, trener kluba, odahnuo je nakon važne pobjede u Velenju, no već ga u subotu čeka Vardar. – U ovom trenutku oni su možda i najjača momčad Lige prvaka. Očekujem da u sljedeće dvije utakmice pobijedimo barem jednog velika, ili Vardar doma ili Nantes u gostima. U svakom slučaju očekujem i veliku podršku s tribina – zaključio je Kamenica.

 ??  ?? Trenutačno u najboljoj šuterskoj formi – Stipe Mandalinić, lijevi vanjski
Trenutačno u najboljoj šuterskoj formi – Stipe Mandalinić, lijevi vanjski

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia