Večernji list - Hrvatska

Plinari očekuju lanjsko listopadsk­o čudo, ali se nešto pita i Dream Team

Rukometaši PPD Zagreba večeras (20 sati) u zagrebačko­j Areni igraju s europskim prvakom skopskim Vardarom u elitnoj skupini Lige prvaka

- Damir Mrvec ZAGREB

Igor Vori mogao bi biti ključan za pobjedu bude li igrao prednjeg u obrani 5-1 i zaustavio Cindrića i Karačića, kaže Ivandija

Rukometaši PPD Zagreba večeras u Areni Zagreb u sklopu elitne skupine Lige prvaka igraju sa skopskim Vardarom. Za razliku od nekih prijašnjih gostovanja, Vardar je ovaj put u Zagreb došao kao europski klupski prvak. Jasno da je makedonska momčad favorit u večerašnjo­j utakmici. Uostalom, dovoljno je samo pogledati tablicu skupine, na kojoj Vardar vodi s 11 bodova iz šest utakmica. Još nije izgubio ove sezone, a zagrebaši su na šestome mjestu, sa samo dva boda i bez ijedne pobjede.

Bez sedmorice od lani

Slična situacija bila je i lani u skupini Lige prvaka. Nakon četiri kola, zagrebaši su imali četiri poraza, a Vardar četiri pobjede. Veselin Vujović je u dogovoru s klubom otišao s klupe PPD Zagreba, i to baš prije utakmice s Vardarom. Na njegovo mjesto došao je Silvio Ivandija. Malo je bilo onih koji su vjerovali da se u Areni može dogoditi iznenađenj­e, pogotovo ne nakon prvog poluvremen­a u kojem je Vardar vodio s pet golova prednosti (17:12). A onda se dogodilo čudo... - Bila mi je to prva utakmica kao trenera PPD Zagreba. Nije mi bilo lako i sreća da je momčad dobro reagirala. Mislim da sam tada dobro pogodio što sam stavio Vorija na prednjeg u obrani 5-1 i da je to bilo ključno za pobjedu. Vidim da ga je Kamenica u Velenju također koristio na toj poziciji i uvjeren sam da Vori može lako zaustaviti i onemogućit­i Karačića i Cindrića - rekao je Silvio Ivandija, tadašnji trener PPD Zagreba, danas trener Izviđača iz Ljubuškog. U odnosu na tu utakmicu, večeras u dresu PPD Zagreba nema čak sedmorice igrača (Stevanović, Jotić, Šebetić, Miklavčič, Cingesar, Markoski i Raković). Ali su zato ostali tvorci pobjede i velikog preokreta Dobrivoje Marković i Stipe Mandalinić, koji su zajedno postigli 11 pogodaka u pobjedi 28:27 pred 10.000 navijača. - Uz Vorija, odlično je na toj utakmici igrao i Josip Valčić. Posti- gao je tri pogotka i nekoliko puta asistirao za gol. Takav Valčić Kasimu Kamenici treba i večeras i neće biti brige. Danas je PPD Zagreb puno jači na desnoj strani gdje igraju Žarko Marković i Mario Vuglač. Oni su puno bolji dvojac od Šebetića i Miklavčiča istaknuo je Ivandija. A kakvim vam se danas čini Vardar? - Mislim da je slabiji na desnoj strani jer je Dušebajev puno bolji igrač od Krištopans­a. Vardar uvijek teško igra u Zagrebu, tako da sam vrlo optimistič­an. Pogotovo bude li u obrani igrao kao u Velenju. Pobjedom bi se PPD Zagreb vratio u život. Meni je lani ta pobjeda donijela veliki poticaj i do kraja igranja u skupini osvojili smo 11 bodova. Mislim da će Zagrebu ove sezone trebati još manje bodova za ulazak u osminu finala - zaključio je Ivandija koji danas igra derbi protiv banjalučko­g Borca. Kasimu Kamenici bilo bi puno lakše kada bi u momčadi imao barem jednog od nekolicine ozlijeđeni­h igrača. Primjerice Domagoja Pavlovića.

Pavlović se vraća u veljači

- Zbog ozljede ramena nisam igrao protiv Vardara ni prošle sezone, a neću igrati ni večeras jer se još oporavljam od operacije. Eto, ispada da se bojim Vardara - rekao je nasmijavši se Pavlović. Kada se vraćate na parket? - S laganim treninzima počet ću u prosincu i vjerujem da ću biti spreman za drugi dio sezone, dakle u veljači, nakon Europskog prvenstva. Mogao bih igrati u nekim utakmicama u prosincu, ali neću riskirati. Zasad sve kontrole pokazuje da je dobro - istaknuo je Pavlović. Vardar će se večeras predstavit­i gotovo u istom sastavu kao i lani potkraj listopada, ali je gotovo sigurno da neke igrače Vardara nećemo gledati u crno-crvenom dresu. Na kraju sezone otići će Arpad Šterbik (Veszprem) i Luka Cindrić (Kielce), ali i trener Raul Gonzales (PSG). Zamjena za Šterbika bit će slovenski reprezenta­tivni vratar Urban Lesjak. No, pitanje je zapravo što će uopće biti s Vardarom sljedeće sezone jer se u Moskvu vraća Sergej Samsonjenk­o, gazda i sponzor kluba. Rus je dosad uložio velik novac u klub, sagradio je hotel i dvoranu i ako samo malo zatvori pipu, neće se moći složiti tako kvalitetan sastav kakav Vardar ima danas. Danas se igra bitna utakmica Zagrebove skupine. Kristianst­ad na svom parketu dočekuje Wislu. Oba kluba imaju samo bod manje od PPD Zagreba.

Posljednji put ćemo u Zagrebu u dresu Vardara gledati Cindrića i Šterbika

Zagreb još čeka na prvu pobjedu u Ligi prvaka, a Vardar ih ima već pet

 ??  ?? Večeras ćemo gledati dvoboje Luke Cindrića i Igora Vorija
Večeras ćemo gledati dvoboje Luke Cindrića i Igora Vorija
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia