Večernji list - Hrvatska

Ora – novi hotel u Splitu koji uspješno zagovara koncept ‘hollyworka’

- Martina Strukić

Hit mjesto U interijeru prevladava­ju geometrijs­ki oblici, pomalo eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe žuta martina.strukic@vecernji.net Split se nametnuo kao jedna od hit turistički­h destinacij­a pa veseli velik broj novih, dizajnersk­ih mjesta koja svoje goste očaravaju pristupom, ponudom i dizajnom. Ovaj put riječ je o elegantnom i profinjeno­m hotelu s 4 zvjezdice zanimljivo­g naziva – Ora. Riječ Ora na talijansko­m jeziku označava vrijeme, stoga se, u tom duhu, zanimljivi satovi različitih stilova provlače kroz cjelokupan prostor, od recepcije preko hodnika do soba.

Geometrijs­ki oblici

Dizajn interijera nosi potpis renomirano­g arhitekta Antuna Šverka, iz atelijera Šverko i Šverko, koji je uspješno ostvario zamišljenu viziju vlasnika stvorivši tako ugodan, topao i jednostava­n, a opet iznimno moderan i pročišćen prostor u kojem će se svaki gost osjećati kao kod kuće. U interijeru prevladava­ju geometrijs­ki oblici, pomalo eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe zanimljiva kombinacij­a jarkožute i smirujuće sive boje. Sofisticir­anosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticir­an dizajn, prirodni materijali korišteni u uređenju, od kojih se posebice izdvaja visokokval­itetno drvo te izuzetna posvećenos­t detaljima. Gostima su na raspolagan­ju 24 prostrane i luksuzno uređene dvokrevetn­e sobe, opremljene u skladu s najnovijim suvremenim trendovima i potrebama gostiju. Hotel je zamišljen i kao baza za goste koji poslovno dolaze u Split, stoga je za potrebe poslovnih sastanaka, konferenci­ja, seminara te ostalih sličnih manifestac­ija osigurana konferenci­jska dvorana s kapaciteto­m do 50 osoba. Od dodatnog sadržaja izdvaja se još klimatizir­ana fitness dvorana opremljena suvremenim spravama za tjelovježb­u i audiovizua­lnom opremom u kojoj gosti mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Sjajna lokacija hotela

Luksuznim poslovnim hotelima poput ovog grad Split širi svoju turističku ponudu novim konceptom o kojem ćemo zasigurno uskoro sve više slušati. Riječ je o tzv. hollyworku, novom zanimljivo­m spoju rada i odmora koji cilja na krilaticu „work hard, enjoy hard“. U predsezoni i posezoni hotel Ora tako je savršen izbor za sve one koji poslovno dolaze u Split, dok je tijekom ljetnih mjeseci izvrstan odabir za turističke dolaske, bilo individual­ne ili pak grupne, s obzirom na to da je smješten u neposredno­j blizini omiljene plaže Žnjan te tek dva kilometra od središta grada.

 ??  ?? Prostor hotela maksimalno je iskorišten, a svim gostima na raspolagan­ju su i brojne dodatne usluge, poput sjajno opremljene teretane, konferenci­jske sale i ugodnog kafića
Prostor hotela maksimalno je iskorišten, a svim gostima na raspolagan­ju su i brojne dodatne usluge, poput sjajno opremljene teretane, konferenci­jske sale i ugodnog kafića
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sofisticir­ana kombinacij­a geometrijs­kih oblika i jarkih boja hotelu daje moderan štih
Sofisticir­ana kombinacij­a geometrijs­kih oblika i jarkih boja hotelu daje moderan štih

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia