Večernji list - Hrvatska

Kopić: Ostali su još neki detalji u razgovorim­a s Hajdukom

Nakon otkaza Joanu Carrillu, Hajduk je našao novog trenera – Željko Kopić danas bi trebao biti predstavlj­en u Poljudu

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Kopić je nakon otkaza Carrillu odmah bio jedan od kandidata za klupu Splićana, a jučer se uputio na Poljud na posljednje dogovore Hajduk će danas dobiti novog trenera, bit će to, prema svemu sudeći, Željko Kopić, donedavni trener Slavena Belupa. Naime, Kopić se jučer zaputio u Split nakon što je i prije toga obavio dobar dio razgovora s predstavni­cima Hajduka.

Ne bi uzalud putovao

Kopić inače nije razgovorlj­iv dok su stvari još “vruće” ili nisu definirane, pa smo pokušali tako da mu čestitamo. – A na čemu? – uzvratio je. Pa na putu u Split, na klupu Hajduka. – Ha-ha, pa tako mogu putovati i u Manchester – šalio se Kopić, no onda se uozbiljio: – Istina je da smo Hajduk i ja razgovaral­i. Sad dok putujem još se ne može reći da smo se dogovorili, ostali su još neki detalji koje tek treba potvrditi, tako da sad ne bih više o tome govorio – zaključio je Kopić. Kako god bilo, čim je krenuo na put, jasno je da će postati trener bijelih, da je glavnina pregovora obavljena i da će vjerojatno već danas biti predstavlj­en kao novi šef momčadi Hajduka. Nimalo neočekivan­o, jer od prvog dana, čim je Joan Carrillo dobio otkaz, Kopić je bio među glavnim kandidatim­a za “vruću” klupu kluba s Poljuda jer je bio slobodan nakon što je 24. listopada, nakon više od dvije godine, smijenjen u Slavenu Belupu. Doduše, bilo je još slobodnih trenera koji su se spominjali kao mogući Carrillovi nasljednic­i.

Pojačava Osječane u Hajduku

Među njima bio je i Ivan Jurić, ali mladi trener ima ambiciju i dalje raditi u Italiji. Hajduk je bio u kontaktu i sa svojim bivšim trenerom Edoardom Rejom, no očito se nisu dogovorili, a Goran Tomić mu je trebao biti pomoćnik. No, taj ga posao nije zanimao, želi biti prvi trener, kao pomoćniku sad mu je sigurno bolje i izdašnije u Kini gdje, uostalom, ima i ugovor. Stoga je očekivano da povjerenje dobije Željko Kopić. Četrdeseto­godišnji Osječanin tako će pojačati predstavni­ke iz svoga rodnoga grada u Hajduku i pridružiti se predsjedni­ku Ivanu Kosu. Upitno je tek koliko će Kos ostati, kao i sportski direktor Branco, jer Torcida traži njihov odlazak. A kad gazde nešto traže, onda je to teško odbiti.

Kao kandidati još su spominjani Ivan Jurić, Edoardo Reja i Goran Tomić Ne bih davao izjave dok sve ne bude gotovo, kazao je Željko Kopić

 ?? LUKA STANZL/PIXSELL ?? Željko Kopić
LUKA STANZL/PIXSELL Željko Kopić
 ??  ?? Nino Serdarušić ušao je u finale Futuresa u Tunisu
Nino Serdarušić ušao je u finale Futuresa u Tunisu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia