Večernji list - Hrvatska

Antolić igrao od prve minute, ali ostao bez trake – kapetan je Ademi

Nemam jednog kapetana, već više njih, kaže trener

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net

Bilo je muški, ali korektno. Ne znam čemu isključenj­e Kolingera na kraju. Sudac je pogriješio, rekao je trener Lokomotive Tokić

Dinamo je uredno odradio svoj posao, očekivano je pobijedio Lokomotivu, upisao protiv ovog kluba 26. pobjedu (uz jedan remi) u 27 dosadašnji­h međusobnih susreta i još povećao bodovnu prednost u odnosu na pratnju. Plavi su bili bez Soudanija koji je u prošlom srazu Lokomotivi zabio sva tri pogotka u pobjedi 3:0, a koji se ipak nije do kraja oporavio od ozljede. Nije bilo ni Doumbije zbog kartona, zbog kojih su na drugoj strani izostali Šunjić i Musa. Zanimljivo, kapetan Dinama bio je Arijan Ademi iako je na travnjaku od početka bio i Domagoj Antolić.

Prošao je kalvariju

– Nemam jednog kapetana, nego više njih. Arijan je zbog svoga stava i kalvarije koju je prošao zaslužio biti kapetan – objasnio je trener plavih Mario Cvitanović. Plavi su dobro otvorili utakmicu, vrlo brzo zaprijetil­i preko Henriqueza, a svoju drugu dobru priliku pretvorili su u vodstvo. Sosa je krasno probio bok, ubacio, a Fiolić uletio i krasno iz prve tukao i zabio – pokazalo se – jedini pogodak u prvom poluvremen­u. Moglo ih je biti još, mogao je sudac dosuditi jedanaeste­rac na Sigaliju, Gojak je imao priliku, pucao je Olmo, a najbolju priliku prvog dijela propustio je na drugoj strani Mathias Chago. Čini se da je bio u zaleđu, ali nije označeno, bio je sam kao duh i pucao, a Livaković je sjajno obranio. I u nastavku je Livaković odlično obranio, Ivanušec je dobro pucao, ali ne dovoljno dobro za vratara Dinama koji je u taj nastavak ušao bez Sose koji je u prvom dijelu dobio udarac kopačkom u glavu. Plavi su i u nastavku bili bolji, imali su nekoliko prilika, a najbolje su propustili Henriquez i Gojak. Zadnjih deset minuta Lokomotiva je igrala s igračem manje, drugi žuti karton dobio je Denis Kolinger.

Cvitanović: Ovo je bez mrlje

– Tko god nešto radi, može pogriješit­i, uz neke moje igrače koji nisu bili na razini, ni sudac nije bio na razini u toj odluci. Utakmica je bila muška, ali korektna. To mi je bila čudna odluka, dotad je sudac dobro postupao – kazao je trener Lokomotive Mario Tokić. Dinamo je to “naplatio” pri isteku 90. minute, brzu akciju Antolića i Olma iz prve je završio Lecjaks koji je ljevicom pogodio gornji kut za konačnih 2:0. – Pobjeda Dinama zaslužena je iako smo na trenutke pružili dobar otpor, pokazali da znamo igrati premda su nam nedostajal­a dva važna igrača. Tko zna što bi se dogodilo da smo iskoristil­i dvije šanse za 1:1 – zaključio je Tokić. – Nema nikakve mrlje na našoj pobjedi, izuzetno sam zadovoljan otvaranjem, energijom, rješenjima i kvalitetom, 35 minuta bilo je izuzetno dobro, s dobrom reakcijom na izgubljenu loptu. Onda smo malo upali u igru bez dovoljno agresije, duela i povratne trke. I malo sam nezadovolj­an što ranije nismo utakmicu odveli iz neizvjesno­sti – rekao je trener plavih Mario Cvitanović.

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Amer Gojak u atraktivno­m pokušaju, no zaustavio ga je igrač Lokomotive
IGOR KRALJ/PIXSELL Amer Gojak u atraktivno­m pokušaju, no zaustavio ga je igrač Lokomotive
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia