Večernji list - Hrvatska

Legendarni David Byrne potvrdio da stiže na Jarun

- (mc)

le, ali i da su mu koncerti s orkestrom mnogo uzbudljivi­ji. S jednakim uzbuđenjem svoj sutrašnji nastup u Lisinskom očekuje i mladi Luka Ljubas koji je, kao dijete hrvatske glazbeničk­e obitelji iz Sarajeva, odrastao i školovan u Beču, da bi hrvatsku glazbenu scenu osvojio i očarao pobjedom na natjecanju Vaclav Huml u veljači ove godine u Zagrebu.

Totalni životni zaokret

Luka je još student, ali i njemu se život nakon Humla promijenio. – Upoznao sam predivnu djevojku, koja također svira violinu, često sviramo skupa i čak smo osnovali duo i kvartet – rekao nam je prvi hrvatski pobjednik Humla, dvije godine mlađi od svog korejskog kolege. Druga promjena u životu Luke Ljubasa, koja je izravna posljedica pobjede na Humlu, niz je koncerata koje je dobio u Hrvatskoj i upoznavanj­e s hrvatskim kolegama, orkestrima i glazbenom scenom uopće. – Trenutačno sam fokusiran na vježbanje i širenje svog repertoara, a u budućnosti se namjeravam okušati i na nekim renomirani­m svjetskim natjecanji­ma kao što su Čajkovski, Sibelius, Kraljica Elizabeta, Kreisler i ARD – kaže o planovima Ljubas. A veliko uzbuđenje koje će nam sutra donijeti u Lisinskom bit će izvedba jednog od najtežih i najljepših koncerata za violinu i orkestar, onog Petra Iljiča Čajkovskog.

Kreativna snaga Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Zlatnog globusa, član Rock And Roll Hall Of Fame, glazbenik David Byrne dolazi na jarunski 13. INmusic festival koji će se održati od 25. do 27. lipnja iduće godine.

Pobjedom na natjecanju u Japanu Seong-Jin se oslobodio vojne obveze koja u Koreji traje dvije godine Luka je nakon pobjede na Humlu upoznao djevojku, violinisti­cu s kojom je osnovao duo ZLATKO BOUREK danas u Gliptoteci izlože 46 radova po svojem izboru. Uglavnom su novijeg datuma, a motiv je nepromijen­jen – uvijek rodna Slavonija

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia