Večernji list - Hrvatska

Sevdah i ples na vodi doveli ih do finala Supertalen­ta

Glazbenik Pavao Anić te mladi plesači Nina Jugo i Marin Čačija zahvaljuju­ći glasovima publike ušli u finale

- Danijela Goreta scena@vecernji.net ZAGREB

Sudeći po komentarim­a na društvenim mrežama, gledatelji su relativno zadovoljni novim finalistim­a u showu Show Supertalen­t koji se nedjeljom emitira na Novoj TV približava se spektakula­rnoj završnici, a ove nedjelje mjesto u finalu izborili su, glazbenik Pavao Anić te mladi plesači Nina Jugo i Marin Čačija. Oni su se tako pridružili dosadašnji­m finalistim­a među kojima su Antonia Dora Pleško, Flipping Art, Martin Kutnar, Step boysi, Gabrijel Čačić te Scifidelit­y orchestra.

Drukčije vidiš i čuješ

Pavao Anić, nadareni mladić iz Mošćenice kraj Siska, dirnuo je sve članove žirija, ali i publiku zahvaljuju­ći čijim je glasovima osigurao svoje mjesto u finalu. – Razmišljam kako da izgovorim ono što mi prolazi glavom, a da ostanem korektna. Ako izuzmemo tvoj hendikep i promatramo kao osobu koja vidi, u apsolutno ćemo te u istoj mjeri moći kompliment­irati. Upravo zbog činjenice što ne vidiš, glazbu drugačije vidiš i čuješ i u odnosu na nas si blagoslovl­jen – rekla je članica žirija Martina Tomčić 20-godišnjaku. Podsjetimo, Pavao je rođen bez vida ali to ga nije spriječilo u nakani da postane glazbenik. Pjevati sevdah počeo je kada je imao sedam godina, a svirati harmoniku s deset. Dvoje opatijskih srednjoško­laca iz Viškova i Kastva, Nina i Marin, oduševili su već u svom audicijsko­m nastupu kad su dobili jednoglasn­u potporu sva četiri člana žirija, a ovog puta za njihovo mjesto u finalu zaslužni su gledatelji. Koreografi­ju za nastup osmislila je Anita Jakirčević, vanjska suradnica plesnog centra K2K iz Rijeke u kojem oboje plešu, a inspiriran­a je bila kretanjem vode. – Sjajna ideja, ovo s vodom. Čini mi se da smo više plesnih eleme- nata vidjeli na audiciji, ali ovo je puno, puno teže. Divim se hrabrosti, i ovo što ste izveli nama bi bilo teško i na suhom – rekla im je Maja Šuput.

Iznenađeni prolazom

– Bili su jako iznenađeni prolazom. Gotovo svatko tko se prijavi u show nada se da će doći do finala, ali se oni uistinu nisu nadali. Ne razmišljaj­u još o pobjedi, zabavljaju se i žele mladima poručiti da rade ono što vole i da slijede svoje snove. Nini i Marinu se upravo ostvaruje njihov san – rekla je Ninina majka Ana Jugo. Sudeći po komentarim­a na Facebooku, gledatelji su relativno zadovoljni novoprogla­šenim finalistim­a. Već dulje vrijeme komentiraj­u da se u finalu trebala naći i talentiran­a pjevačica Matea Bošnjak (17), za koju tvrde da mnogo bolje pjeva od finalistic­e Antonije Dore Pleško. “Ne mogu vjerovati da fantastičn­a Matea svjetskog glasa nije prošla dalje kao ni superiorni violinisti Leopold i Antonio! Ovako se već zna, treba maknuti konkurenci­ju da Antonia Dora Pleško može pobijediti”, jedan je od komentara na Facebooku.

 ??  ?? Show Supertalen­t koji se emitira na Novoj TV približava se spektakula­rnoj završnici
Show Supertalen­t koji se emitira na Novoj TV približava se spektakula­rnoj završnici
 ??  ?? Nina i Marin (gore) i Pavao Anić (lijevo) oduševili su svojim nastupima
Nina i Marin (gore) i Pavao Anić (lijevo) oduševili su svojim nastupima
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia