Večernji list - Hrvatska

Nakon 16 godina braka stigao je maleni Petar

Novopečeni tata od subote ne hoda po zemlji, nego leti, kaže

- Iva Ćurić

Kada je napokon dočekao to malo čudesno biće, primio ga je u ruke, pa izljubio svoju Melitu, rekao nam je 47-godišnji novinar scena@vecernji.net – To je doista neopisiv osjećaj, ali čini mi se da od subote, otkada me Melita nazvala iz bolnice i rekla da ima trudove, ne hodam po zemlji, nego letim. Još i sada mi se vrte po glavi slike kako sam poput oluje dojurio u bolnicu, uzbuđen jer se to dogodilo dva tjedna prije termina – rekao nam je u jednom dahu novopečeni tata Hrvoje Hrengek. Nakon 16 godina braka poznati novinar sportske redakcije HRT-a i njegova supruga Melita postali su u ranim jutarnjim satima u subotu roditelji malenoga Petra teškoga 3750 grama i dugačkoga 50 centimetar­a.

U iščekivanj­u

Sin i supruga su, kako nam je otkrio tata Hrvoje, dobro i čekaju srijedu da napuste rodilište. A za to vrijeme, kako bi sve bilo spremno za njihov dolazak kući u Dubravu, Hrvoje je uzeo godišnji odmor te ih svakodnevn­o posjećuje. Budući da je dječačić rođen carskim rezom, Hrvoje nije mogao biti na porođaju. – Iščekivao sam u hodniku vijesti i ti trenuci trajali su kao vječnost. A onda sam napokon dočekao to malo čudesno biće, primio ga u ruke, pa izljubio svoju Melitu. Nakon toga uputio sam se u crkvu sv. Petra zapaliti svijeću i zahvaliti se Bogu – ispričao nam je 47-godišnji novinar koji je ovaj radosni trenu- tak proslavio u subotu navečer i s kolegama i prijatelji­ma. Jer, čekanje dugo 16 godina doista se isplatilo i Hrvoje je želio svoju sreću podijeliti s najbližima.

Najljepši glas

– Valjda se sve poklopilo i njemu i nama pa je Petar baš sada izabrao doći – ističe Hrvoje, koji je suprugu Melitu, rođenu Vukovarku, upoznao na radnom mjestu na Prisavlju prije 18 godina. Melita je godinama također radila kao novinarka i voditeljic­a, a prije dvije godine preselila se u Komunikaci­je HRT-a. – Hrvoje je bio novinar i tražio je da čitam tekst za njegov prilog. Rekao je da imam najljepši glas. Poslije je priznao da nije ni čuo kako govorim te da je izmislio tri rečenice kako bismo se upoznali – otkrila je Melita u jednom intervjuu. Tom prilikom izjavila je i kako su tijekom godina braka gotovo svakodnevn­o ona i Hrvoje jedno drugome ponavljali da će postati roditelji.

“Iščekivao sam u hodniku vijesti i ti su trenuci trajali kao vječnost”

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia