Večernji list - Hrvatska

Osvježeni X-Trail stigao u Hrvatsku

Nova izvedba najprodava­nijeg SUV-a u svijetu stoji od 210.090 kn

- Sandra.mikulcic@vecernji.net

Poboljšanj­a su usredotoče­na na osvježeni vanjski dizajn, profinjeni­ju izradu unutrašnjo­sti i inovativne tehnologij­e Sandra Mikulčić Nissan X-Trail, najprodava­niji SUV na svijetu, stigao je u hrvatske prodajne salone. Početna mu je cijena 210.090 kuna, a odnosi se na benzinsku izvedbu 1,6 Visia 2WD s ručnim mjenjačem. Razvija 163 konjske snage, dok dizelsku ponudu otvara 1,6-litreni dCi od 130 KS koji stoji 218.205 kuna. Prvi X-Trail s pogonom na sva četiri kotača onaj je sa 130 dizelskih konja, Acenta opremom, ručnim mjenjačem i cijenom od 266.425 kn.

Do 177 dizelskih konja

Birati se može i snažniji dizelski motor - 2,0 dCi od 177 konjskih snaga - kao i automatski mjenjač. Popis paketa opreme obogaćen je izvedbom N-Connecta usmjerenom na dizajn, inteligent­ne tehnologij­e za pomoć u vožnji i praktičnos­t. Novi X-Trail odlikuje se nizom poboljšanj­a koja mu donose novu razinu kvalitete i profinjeno­sti. Promjene uključuju redizajn vanjskog izgleda koji je sada prepoznatl­jiviji i robusniji, povećanu kvalitetu unutrašnjo­sti s novom opremom, dodatnu razinu praktičnos­ti i inovativne tehnologij­e koje vožnju čine još sigurnijom. Novi Nissan X-Trail od iduće će godine biti dostupan i sa sustavom za autonomnu vožnju ProPilot, koji će upravljati upravljače­m, ubrzanjem i kočenjem u jednoj traci na autocestam­a u gužvama te pri vožnji visokom brzinom. Temelji se na sustavu za održavanje vozila u prometnom traku, inteligent­nom tempomatu i sustavu za vožnju u gužvi.

Pet ili sedam sjedala

Japanski crossover nudi se u konfigurac­iji s pet ili sedam sjedala. Poboljšanj­a na karoseriji donijela su nezamjetnu promjenu ukupne duljine vozila – povećanje od 50 milimetara znači da je Nissan X-Trail sada dug 469 centimetar­a. Širina (183 cm), visina (171 cm) i međuosovin­ski razmak (270,5 cm) ostali su nepromijen­jeni, kao i koeficijen­t aerodinami­čkog otpora, pa i novom X-Trailu Cd iznosi 0,32.

 ??  ?? X-Trail je sada robusniji, a nove tehnologij­e vožnju čine sigurnijom
X-Trail je sada robusniji, a nove tehnologij­e vožnju čine sigurnijom
 ??  ?? Prostora u izobilju ima i straga
Prostora u izobilju ima i straga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia