Večernji list - Hrvatska

Kamerunski Predator prijeti Miočiću: Tvoje vrijeme je prošlo

Hvala Stipi što je čuvao pojas koji mi pripada, ističe Ngannou

- Dražen Brajdić

Ngannou je kao dijete, s 12 godina, morao raditi u pješčari, a kada je s 26 stigao u Pariz, bio je beskućnik pa je spavao u dvorani drazen.brajdic@vecernji.net Vlasnici UFC-a zadovoljno trljaju ruke jer im se smiješi borba koju neće morati prodavati. Jer, ovaj dvoboj prodavat će se sam od sebe, bez “trash talka” i bilo kakvih medijskih “navlakuša”. Bit će dovoljno napisati “Predator” vs. “Vatrogasac” što bi mogla biti jedna od najvećih teškaških borbi ikad održanih u najjačoj svjetskoj organizaci­ji slobodne borbe. Nakon što je nevjerojat­no moćnim lijevim aperkatom u carstvo snova poslao Alistaira Overeema, 31-godišnji Kamerunac Francis Ngannou posao je i službeni izazivač UFC-ova teškaškog prvaka Stipe Miočića. Štoviše, već je i sam predsjedni­k UFC-a Dana White objavio da je njihov me- đusobni okršaj borba na kojoj su upravo počeli raditi, a neizvjesno je samo kada će se ona održati. Samouvjere­ni afrički gromovnik ističe da želi tu borbu što prije jer želi što prije postati prvim Afrikancem prvakom UFC-a pa nije nemoguće da se to dogodi već 20. siječnja za kada najjača organizaci­ja slobodne borbe ima zakazanu priredbu u Bostonu.

Miočić već žestoko trenira

Pitanje bi li to bilo prekratko vrijeme aktualnom prvaku za pripremu ljude oko Stipe Miočića ni najmanje ne zabrinjava jer njihov je pulen već nekoliko tjedana u žestokom treningu. Američki Hrvat predvidio je ovakav ishod i ovakvu euforiju oko Ngannoua pa je počeo trenirati na vrijeme. – Recite Stipi da ja dolazim i da mi je on na putu da uzmem pojas. Hvala mu što ga je čuvao za mene, no to je vrijeme prošlo. To je moj pojas – kazao je Ngannou. I dok su se novinari s MMA scene raspisali da nikad nisu vidjeli teškaša koji udara kao Ngannou, gladijator­a koji je svojih posljednji­h šest borbi riješio prekidima unutar prve ili druge runde, UFCov šef Dana White mudro ističe: – Ne žurite s procjenama. Stipe je brz i pokretljiv borac, a i sjajan je atlet. Ngannou jest teži i snažniji, nije tako brz kao Stipe. Bit će to zabavan sudar različitos­ti. Ngannou je poseban, a Stipe je vrlo brz i ima nokautersk­u snagu. Ako postoji išta što može ublažiti instantno uzbuđenje vezano za borbu koja je mjesecima ispred nas, onda je to situacija s Miočićevim ugovorom koja se, čini se, ipak popravlja. Stipe je bio vrlo nezadovolj­an činjenicom da je dobivao manje novca nego dva njegova prethodna izazivača (Dos Santos, Overeem) koje je nokautirao u prvoj rundi.

Teška životna priča

A borba će biti tim zanimljivi­ja jer obojica imaju zanimljivu životnu priču. Miočić je vatrogasac koji to ne želi prestati biti ni sada kada je na krovu svijeta, a Ngannou je borac koji je još kao gladni kamerunski klinac, radeći kao 12-godišnjak u pješčari, sanjario o svemu ovome. Činio je to i dok je radio brojne fizičke poslove, baš kao i po dolasku u Pariz kada je s 26 godina bio beskućnik koji spava gdje god stigne, pa tako i u dvoranama u kojima je trenirao.

Nedavno je izmjereno da Ngannou ima najjači udarac od svih boraca današnjice u UFC-u

 ??  ?? Svjetskog teškaškog prvaka Stipu Miočića (desno) čeka možda i najteži protivnik u karijeri
Svjetskog teškaškog prvaka Stipu Miočića (desno) čeka možda i najteži protivnik u karijeri
 ?? REUTERS ?? Čovjek-zvijer iz Kameruna programira­ni je budući svjetski prvak
REUTERS Čovjek-zvijer iz Kameruna programira­ni je budući svjetski prvak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia