Večernji list - Hrvatska

Gatusso uoči Rijeke nagazio svoje igrače

Danas na Rujevici (19) u 6. kolu Europske lige gostuje sedmorostr­uki prvak Europe Milan

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Ne smijemo se bojati Milana, kao niti u prvoj utakmici. Moramo izaći i pokazati da znamo igrati lijep nogomet poručio je Marko Vešović Nadali smo se da će nogometaši Rijeke večeras protiv Milana (19 sati, HTV 2) igrati za prolazak skupine Europske lige, no poslije remija kod AEK-a, utakmica s rossonerim­a samo je stvar prestiža. Iako je Milan daleko od najslavnij­ih dana, navijači na Rujevici imat će privilegij uživo gledati sedmerostr­ukog prvaka Europe, koji dolazi u Rijeku u vrlo lošoj formi, s tek osmim mjestom u Serie A. No, ni Rijeci ne cvjetaju ruže, aktualni hrvatski prvak zaostaje već 14 bodova za Dinamom, a u Europskoj ligi izgubljene su šanse za proljećem u Europi.

Najveći problemi u vezi

Uz sve to, Kek uoči Milana ima velikih problema s izostancim­a igrača. Brazilski napadač Heber već je otprije izvan pogona zbog ozljede, a sada mu se pridružio i veznjak Filip Bradarić, koji je ozlijedio mišić zadnje lože. A drugi pouzdani veznjak, Josip Mišić, odrađuje tek drugu od tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona protiv Austrije. Rijeka se žalila na tu strogu kaznu, no iz Uefe nikakav odgovor još nije stigao. Šteta, jer dvojac Mišić i Bradarić motor su Kekove momčadi. U vezu će zato Maleš i Pavičić, to je jedino preostalo rješenje za slovenskog stručnjaka. No, Rijeka se unatoč brojnim problemima neće predati protiv suparnika koji ju je u Milanu svladao tek u sudačkoj nadoknadi (3:2). Dodatan motiv Riječanima bit će rasprodan stadion. – Veseli me što je stadion rasprodan. To je veliko priznanje za naše igre u Europi. Imamo dosta problema sa sastavom i morat ću dobro razmisliti kako sastaviti momčad protiv slavnog kluba koji je mobilizira­o sve nas – poručio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Kalinić kreće na klupi

Rijekin desni bočni igrač Marko Vešović ove je sezone u punoj minutaži odigrao sve utakmice u Europskoj ligi i veseli se još jednom dvoboju s Milanom. – Svjesni smo da nam dolazi velikan i tko godi istrči na travnjak imat će motivaciju da se dokaže. Nemamo nikakav pritisak, moramo izaći i pokazati da znamo igrati lijep nogomet, kao što smo igrali u Milanu i Ateni, i na pozitivan način zaključiti europsku priču – kazao je Vešović. Igrači talijansko­g kluba se pak nadaju da će pozitivnim rezultatom u Rijeci vratiti pozitivno ozračje u momčadi. – Dobro je da smo već osigurali plasman u sljedeći krug. Možemo biti opušteniji, što će biti naša prednost, kao i činjenica da su u Europskoj ligi suparnici drugačijeg karaktera nego u domaćem prvenstvu. Nema toliko taktiziran­ja kao u Serie A i to nam ide na ruku – kaže igrač Milana Borini. Prema najavama talijanski­h medija, naš Nikola Kalinić započet će na klupi rossonera. A talijanski mediji pišu da je trener Gattuso posljednji­h dana “nagazio” igrače kao da su pripreme, a ne sredina sezone. Inače, konačan rasplet u skupini D vrlo je jednostava­n. Milan je osigurao prvo mjesto, a Rijeka nikako ne može do drugog mjesta. AEK će biti drugi ako ne izgubi u Beču, a Austriji je za osvajanje drugog mjesta, koje vodi u nokaut fazu Europske lige, potrebna bilo kakva pobjeda nad AEK-om.

 ??  ?? Neizvjesna prva utakmica U 2. kolu Europske lige Milan je na svom San Siru dobio Rijeku s 3:3 golom u sudačkoj nadoknadi
Neizvjesna prva utakmica U 2. kolu Europske lige Milan je na svom San Siru dobio Rijeku s 3:3 golom u sudačkoj nadoknadi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia