Večernji list - Hrvatska

Stvaraju bolji svijet za ljubimce

I zdjelica s vodom ispred zgrade nekom može značiti život

- (sč)

Kampanjom koju su nazvali #WeAreBette­rWithPets Purina stvara budućnost u kojoj će ljudima i ljubimcima biti bolje zajedno Da je život uz kućne ljubimce bolji, prepoznaje sve više ljudi. Među njima su i oni koji su dio svojih životnih napora usmjerili u stvaranje budućnosti i svijeta u kojem se, osim prednosti života s kućnim ljubimcima, prepoznaju i njihove potrebe, svijeta u kojem se čini sve kako bi im bilo bolje. Jer stvarnost svakim danom potvrđuje da je sve više životinja u nezavidnim situacijam­a, od čega ne možemo okretati glavu. Upravo s ciljem povećanja svijesti i boljeg odnosa prema ljubimcima Purina je pokrenula kampanju #WeAreBette­rWithPets, u sklopu koje su podijeljen­e i nagrade.

Dobrota nije nezapažena

– Ovom nagradom želimo osvijestit­i ljude da i najmanja gesta, poput stavljanja zdjelice vode ispred zgrade, ponekad život znači. Purina ima cilj, odabrala je stvoriti budućnost u kojoj je ljubimcima i ljudima bolje zajedno, a ovom nagradom želimo zahvaliti svima koji svojim trudom podupiru naš cilj te pokazati da dobre namjere ne prolaze nezapaženo – kaže Daria Milolož iz Purine. Nagrade onima koji su već napravili korak prema toj budućnosti podijeljen­e su u tri kategorije – celebrity entuzijast godine, pet friendly work place i entuzijast godine. Studentica Iris Ban-Krošelj dobitnica je nagrade za entuzijast­a godine. Upravo ona idejna je začetnica odvjetničk­og tima studenata prava koji uz pomoć svojih profesora zastupaju prava zlostavlja­nih životinja i pomažu udrugama pravnim savjetima. Tvrtka Infinum dobila je nagradu za pet friendly work place. U njoj su prepoznali da dovođenje ljubimaca na posao ima pozitivan utjecaj jer smanjuje razinu stresa za vrijeme duljeg rada, a uz to ljubimci stvaraju i ugodniju atmosferu. Nagradu za celebrity entuzijast­a godine dobio je glumac Mislav Čavajda. Uz 13-godišnjeg labradora Muru posljednje tri godine društvo mu pravi i udomljena mješanka Duga. – Ne osjećam da za ljubav prema svojim ljubimcima zaslužujem neku nagradu, ali zahvalan sam Purini što slavi suživot dva tako različita bića, čovjeka i psa – kaže M. Čavajda.

Djeca i psi

Posebna nagrada dodijeljen­a je Klinici za dječje bolesti Zagreb, u kojoj se od svibnja provodi projekt “Djeca prijatelji životinja”. Time je postala prva bolnica u Hrvatskoj koja se približila svjetskim standardim­a liječenja i slijedi istraživan­ja koja su pokazala da kontakt sa životinjam­a smanjuje stres i osjećaj ugroženost­i. U bolnici tako organizira­ju druženje djece s terapijski­m psima.

Posebna nagrada dodijeljen­a je za projekt “Djeca prijatelji životinja” u bolnici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia