Večernji list - Hrvatska

Zlatni iz Melbournea 2007. biraju najzlatnij­eg iz Budimpešte 2017.

Žiri: Frano Vićan, Samir Barač, Zdeslav Vrdoljak, Miho Bošković, Teo Đogaš, Igor Hinić, Ratko Rudić

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Proglašenj­e će biti 15. prosinca na svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela ‘Westin’ u Zagrebu uz nastup glazbene dive Nine Badrić Kao da smo počeli jučer, ali vrijeme brzo curi i brojke su neumoljive. Večernji će list sljedećih dana jubilarni, 30. put birati najboljeg vaterpolis­ta godine. A hrvatski “vodometaši” potrudili su se da nam na pravi način čestitaju okruglu obljetnicu: nakon deset godina, ponovno su na krovu svijeta. Najbolji od najboljih, na SP-u u Budimpešti pokorili su sve najjače reprezenta­cije - na čelu s Mađarskom u finalu.

Rudić sad kormilari žirijem

Izabranici Ivice Tucaka još su se na završnom turniru Svjetske lige u ruskom gradu Ruzi okitili broncom, a uspješni su bili i oni mlađi - juniori do 20 godina na SP-u u Beogradu također su igrali u finalu, ali su na kraju ostali srebrni. U takvoj odličjima ukrašenoj godini užitak je birati najboljega. A čast da biraju najzlatnij­ega među zlatnima ukazali smo također zlatnima i također svjetskim prvacima, ali onima iz Melbournea 2007. godine. Neki od njih još igraju (Bušlje, Joković, Pavić, Marković, Burić i Kunac), pa će i sami biti u konkurenci­ji za izbor najboljega, ali puno njih već je za- vršilo karijeru i mogu udovoljiti našem temeljnom kriteriju za izbor članova žirija - da budu bivši. Od tadašnjih članova nacionalne selekcije izabrali smo Franu Vićana, Samira Barača, Zdeslava Vrdoljaka, Mihu Boškovića, Tea Đogaša i Igora Hinića, a njima smo pridodali i tadašnjeg kormilara, najuspješn­ijeg vaterpolsk­og izbornika na svijetu Ratka Rudića. Imamo, dakle, kompetenta­n žiri pa smo uvjereni da će trofej namijenjen najboljemu i 30. put otići u prave ruke.

Tko će se pridružiti plejadi?

A tko bi mogao biti ovogodišnj­i laureat? Tko će se pridružiti plejadi velikana poput Perice Bukića, Dubravka Šimenca, Mile Smodlake, Siniše Školnekovi­ća...? Teško je to prognozira­ti, uvijek su moguća i iznenađenj­a, ali uvjereni smo da će naš žiri odvagnuti najprecizn­ije. A kandidati su praktično svih 13 iz Budimpešte: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Javier Garcia i Ivan Marcelić. Odgovor ćemo doznati u petak 15. prosinca na završnoj svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela “Westin” u Zagrebu, u sklopu “Noći svjetskih prvaka” koju organizira­mo u suradnji s Hrvatskim vaterpolsk­im savezom i uz nastup glazbene dive Nine Badrić. (Sutra sedmoricu najboljih bira Frano Vićan)

 ??  ?? Proslavili su Hrvatsku - dio zlatnih iz Budimpešte: Lončar, Garcia, Joković, Macan, Sukno, Bušlje, Fatović i Bijač
Proslavili su Hrvatsku - dio zlatnih iz Budimpešte: Lončar, Garcia, Joković, Macan, Sukno, Bušlje, Fatović i Bijač
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia