Večernji list - Hrvatska

Ruska dominacija na Pirueti

Predsjedni­ca HKS-a izašla na led u klizaljkam­a starim 55 godina

- Damir.mrvecr@vecernji.net

Od bivših klizača na led su izašli, između ostalih, Sanda Dubravčić, Idora Hegel, Romana Gačnik, Kristina Blat, Ivana Jakupčević... Damir Mrvec U Ledenoj dvorani svečano je otvorena 50. Zlatna pirueta, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničko­m klizanju. U jednosatno­m programu u režiji koreografk­inje Gorane Škalec Petrović i uz koncert Zdenke Kovačiček na ledu Doma sportova rasplesali su se gotovo svi hrvatski klizači koji su nastupali posljednji­h 50 godina na ovom natjecanju.

Kosić naša najbolja juniorka

Od Sande Dubravčić Šimunjak, Idore Hegel, Ivane Jakupčević, Melite Juratek Cipek, Josipa Cerovca, Borisa Martineca, Josipa Gluhaka, deseci i deseci klizača, prošlost, sadašnjost i budućnost našeg umjetničko­g klizanja, ali i ekipe sinkronizi­ranog klizanja Zagrebačke pahuljice, hrvatski reprezenta­tivci u brzom klizanju... Ledenu je posebno oduševila predsjedni­ca Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden koja se na ledu pojavila u klizaljkam­a starijima od Piruete. – Ovo su klizaljke stare čak 55 godina! Stvarno sam uzbuđena i zadovoljna i drago mi je da to svoje oduševljen­je prenosim na sve ljude koji su vezani za hrvatsko klizanje – rekla je Paliković Gruden. Kratkim programima juniorskih klizača, klizačica te sportskih i plesnih parova u Ledenoj dvorani Doma sportova startao je natjecatel­jski dio na 50. Zlatnoj pirueti. Nakon prvoga dana kod juniorki je u vodstvu Ruskinja Alina Solovjeva (58,43 boda) ispred svoje sunarodnja­kinje Anastasije Guliakove (56,37). Najbolja hrvatska juniorka u kratkom programu bila je Hana Kosić, trenutačno na sedmom mjestu s 38,25 bodova. Odmah do nje smjestila se Hana Cvijanović (36,87), dok Katarina Kitarović deseta. (35,94). – Bilo je solidno, a moglo je i

Subotnja revija pobjednika Zlatne piruete održat će se s početkom u 20 sati

puno bolje. Nisam previše zadovoljna i moram popraviti dojam u slobodnom programu – rekla je Katarina Kitarović.

Rusi imaju najbolje parove

Kod klizača uvjerljivu prednost drži Gruzijac Nika Egadze (69,60) ispred Izraelca Marka Gorodnitsk­og (59,29), dok je naš junior Charles Henry Katanović peti s 39,32 boda. Ruski sportski par Anastasia Mišina i Aleksandar Galimov vode s 59,06 bodova, a gotovo potpunu dominaciju Rusa u Ledenoj potvrdilo je i vodstvo iste zemlje u plesnim parovima – Eva Kuc i Dmitri Mihailov (58,82). Lako bi se moglo dogoditi da u svim kategorija­ma pobjede odnesu ruski klizači.

 ??  ?? Atraktivan nastup njemačke klizačice Ann-Christin Marold koja je nakon kratkog programa na trećem mjestu
Atraktivan nastup njemačke klizačice Ann-Christin Marold koja je nakon kratkog programa na trećem mjestu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia