Večernji list - Hrvatska

Modrić u pohodu na novu titulu

Finale Reala i Gremija (18 sati) moglo bi kraljevima donijeti još jedan naslov

- Sport@vecernji.net

Real Madrid ima priliku u jednoj kalendarsk­oj godini osvojiti čak pet trofeja nakon što je osvojio i europski i španjolski Superkup Katarina Kušec Još jedno nepotrebno nogometno natjecanje bliži se svom kraju. Da, finale 14. izdanja Svjetskoga klupskog nogometnog prvenstva igra se sutra, a prošlogodi­šnji pobjednik Real Madrid ponovo ide po trofej. Jedini razlog zašto bi finale, pa onda i samo natjecanje tog tipa bilo zanimljivo Hrvatima jest zato što će na stadionu Zayed Sports City u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima igrati Luka Modrić i Mateo Kovačić. Modrić je čak u polufinaln­oj utakmici s Al-Jazireom proglašen najboljim igračem utakmice. Izborili su kraljevi tako novu priliku da popune vitrinu Santiago Bernabeua, a osigurao im je to Gareth Bale koji je zabio za 2:1 i riješio pitanje finalista. Čekat će ih s druge strane brazilski Gremij koji je u polufinalu nakon produžetka pobijedio meksičku Pachucu sa 1:0.

Ali Khaseif bio je čudesan

Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo prestižno je natjecanje na kojemu nastupaju najbolji svjetski klubovi, pobjednici natjecanja po kontinenti­ma, odnosno prvaci Europe, Južne Amerike, Azije, Oceanije, Afrike te Sjeverne Amerike i Kariba. Zanimljivo je kako je Cristiano Ronaldo i na ovom natjecanju uspio srušiti pokoji rekord. Zabio je u polufinalu šesti gol na svjetskim klupskim prvenstvim­a, čime je postao najbolji strijelac toga natjecanja, ostavivši iza sebe Messija, Delgada i Suareza. Hvala Bogu, nije nas sve počastio svojim pomalo egoistični­m izjavama kao što je to napravio kada je nedavno primao Zlatnu loptu. – Ja sam najbolji igrač u povijesti, u dobrim trenucima i onim lošima – rekao je Ronal- do za France Football, časopis koji je i dodijelio nagradu. – Poštujem svačije preferenci­je, ali nikad nisam vidio nikog boljeg od sebe. Uvijek sam to mislio. Nijedan nogometaš ne može učiniti ono što ja mogu. Nema igrača koji je potpuniji od mene. Igram dobro s obje noge, brz sam, moćan, dobar s glavom, zabijam golove, pomažem... Postoje dečki koji preferiraj­u Neymara ili Messija, ali kažem vam: nitko nije potpuniji od mene – zaključio je CR7 i sigurno nije puno razmišljao prije nego što je sve to i rekao jer u posljednjo­j se utakmici nije previše iskazao. Bale i Modrić ‘ukrali’ su mu šou. Baš kao i su- parnički golman Ali Khaseif koji je odigrao utakmicu života.

Real je rekorder

– Bio je čudesan. Prvo smo se šalili na klupi, ali situacija je postala jako ozbiljna kada smo shvatili da mu ne možemo zabiti – rekao je strijelac odlučujuće­g pogotka Gareth Bale. No, bilo kako bilo, ulaskom u finale aktualni europski i španjolski prvak imaju priliku u jednoj kalendarsk­oj godini osvojiti čak pet trofeja nakon što su osvojili i europski i španjolski Superkup. Svoje mjesto u povijesti kraljevsko­g kluba mogao bi ponovo zapisati i trener Zinedine Zidane. Obrani li Real i naslov, francuski bi stručnjak tako u svom posjedu imao sedam trofeja otkako je na klupi Madriđana, a i izjednačio bi se na trećem mjestu s Vicenteom del Bosqueom. Ispred njih s osam trofeja je Luis Molowny, a na prvom mjestu je Miguel Munoz s čak 16 trofeja. Real je rekorder po broju pobjeda u ovom natjecanju, a broj od četiri titule mogao bi povećati.

Zinedine Zidane mogao bi osvojiti sedmi trofej otkako je na klupi kraljevsko­g kluba

 ??  ?? Utakmicu finala u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima pratit će i izbornik Zlatko Dalić koji se uspio podružiti s Realovim igračima Kovačićem i Modrićem Luka Modrić je u polufinalu Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva protiv Al-Jazire dobro igrao u...
Utakmicu finala u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima pratit će i izbornik Zlatko Dalić koji se uspio podružiti s Realovim igračima Kovačićem i Modrićem Luka Modrić je u polufinalu Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva protiv Al-Jazire dobro igrao u...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia