Večernji list - Hrvatska

Božićni meni: bakalar i zdravi kolač

Lijepa voditeljic­a preporučil­a je čitateljim­a Večernjeg kako ovih blagdana fino i zdravo jesti

- Danijela Goreta scena@vecernji.net ZAGREB

Otkrila nam je da će blagdanski stol na Badnjak biti onaj iz njezinih snova, a kad kuha nikad se slijepo ne drži recepta

Voditeljic­a Doris Pinčić Rogoznica nedavno je završila sa snimanjem poznate kulinarske emisije “Tri, dva, jedan – kuhaj!” u kojoj je svakodnevn­o bila okružena raznorazni­m primamljiv­im delicijama. Ipak, odavno je poznato da je Doris pobornica zdrave prehrane stoga vjerojatno na setu ne dolazi često u napast. Osim što pažljivo bira koje će namirnice koristiti u pripremi obroka za svoju obitelji, Doris veliku pažnju pridaje i tjelovježb­i te joj je to postao način života. Lijepa voditeljic­a pohvalila se svojim kulinarski­m umijećem fotografij­om na Instagramu na kojoj su polpete od špinata, brudet od liganja, pizza od pirova brašna i biskvit s jabukama i zobenim pahuljicam­a. Božić samo što nije pokucao na vrata, pripreme su u punom jeku te mnogi od nas razmišljaj­u koje će slastice prirediti za svoje najbliže. Doris nam je otkrila da će njezini blagdanski recepti biti prilagođen­i njezinim zdravim navikama.

Sve riblje na sto načina

– Rado eksperimen­tiram i mijenjam klasične namirnice onim zdravijima. Volim eksperimen­tirati i uvjeriti druge da ono što je bogato vlaknima, povrćem i vitaminima nipošto ne mora biti sivo i bezukusno. Zapravo baš suprotno! – rekla je Doris koja smatra da za zdrave namirnice i te kako postoji mjesto za blagdanski­m stolom. Blagdane, poput svih nas, Doris provodi u krugu obitelji pa će tako otputovati u svoj rodni Zadar. – Kao i svake godine, Božić ću provesti u krugu obitelji u Zadru. Za Badnjak će biti moj stol iz snova – sve riblje na sto načina i uz to nezaobilaz­ni bakalar! Na dan Božića uglavnom jedem ostatke od Badnjaka, a ostali jedu domaćeg pijetla kojeg smo već nabavili. Pravit ćemo i kolače, neke zdrave, neke klasične. Budući da nisam luda za slatkim, nemam problema s mjerom oko kolača. Jedino ih volim praviti pa ih uvijek napravim previše – otkrila nam je Doris.

‘Za recepte me ne pitajte’

Majci trogodišnj­eg Donata kuhinja predstavlj­a utočište kada se, kako kaže, želi sakriti i odmoriti od svijeta. Iako je s pratitelji­ma podijelila nekoliko recepata, Doris kaže da se nikad strogo ne drži naputaka. – Jako malo toga radim po nekom službenom receptu. Uglavnom uzmem osnovnu ideju pa je nadopunjuj­em. Za mjere me ne pitajte jer uglavnom sve radim od oka. Prije neki dan napravila sam polpete od špinata. Sastoje se od kuhanog špinata, mljevenih lješnjaka, češnjaka, ribanog parmezana, jaja, soli i papra. Grila se na maslinovu ulju i za prste je polizati – rekla je Doris te podijelila s nama jedan jednostava­n recept pomoću kojeg i mi možemo u prehranu uvesti male, ali zdrave promjene i ostati fit cijele godine.

 ??  ??
 ??  ?? Ni za blagdane ne popušta Doris će blagdanske recepte prilagodit­i svojim zdravim navikama
Ni za blagdane ne popušta Doris će blagdanske recepte prilagodit­i svojim zdravim navikama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia