Večernji list - Hrvatska

Nekada je bio zvijezda Reala, sada je posvećen ženinoj karijeri

Supruga Estevana europska je i svjetska rukometna doprvakinj­a

- Gradimir Đukarić

Igrao je na tri Eura, dva SP-a, a u finalu Mundijala 2010. nosio je kapetansku traku

Nogometna karijera potpuno mu je propala zbog ozljeda i načina života pa se odlučio posvetiti supruzi i njenoj karijeri sport@vecernji.net Osvojio je nagradu Golden Boy 2003. kao najperspek­tivniji europski nogometaš, igrao je na tri Eura, dva SP-a, u finalu Mundijala 2010. nosio je kapetansku traku, samo su trojica nogometaša u povijesti nizozemske reprezenta­cije skupila više nastupa od njega, prije desetak godina držali su ga za najbolju “desetku” europskog nogometa... A danas vrijeme krati igrajući u danskoj ligi.

Mirovina je najizgledn­ija

Karijera Rafaela van der Vaarta, koji je od ljeta 2016. pod ugovorom s Midtjyllan­dom, ide ružnom kraju. Posljednju utakmicu za Midtjyllan­d odigrao je još sredinom svibnja, ove sezone nije odigrao ni minute, a posljednji gol u službenom nastupu zabio je u studenom prošle godine. Nekoć jedan od omiljeniji­h europskih nogometaša (istina, ne baš svima drag, pogotovo ne Zlatanu Ibrahimovi­ću koji mu je zaprijetio slomiti noge) završava karijeru. Indonezija, Indija ili mirovina jedine su mu preostale opcije ovoga ljeta. Iako, istina je da unatoč velikoj karijeri nije dosegao vrhunce koje su mu nekoć predviđali, a čak četiri od pet trofeja koje je osvojio podigao je do 2003. Što će Van der Vaart odlučiti, ne ovisi isključivo o njemu, već o majci njegova djeteta, zgodnoj nizozemsko­j rukometaši­ci, svjetskoj i europskoj doprvakinj­i, Estavani Polman zbog koje je uostalom i odlučio da se u suton karijere preseli u Dansku iako je prije godinu i pol dana imao daleko atraktivni­je ponude. Van der Vaart je oduvijek bio ljubimac medija jer mu je ljubavni život bio buran koliko i nogometna karijera. Rafael i manekenka Sylvie Meis bili su zlatni par, zvali su ih nizozemski­m Beckhamima. Vjenčali su se 2005., već idućeg ljeta dobili sina, no slika idealnog para brzo je počela kopniti. Već 2010. u mailovima koje je njegova supruga razmjenjiv­ala s pilotom KLM-a našao je potvrdu njezine nevjere. Razmirice su eskalirale, a nogometaš je fizički nasrnuo na suprugu, nakon čega je rastava bila neizbježna. Osveta je, međutim, bila Van der Vaartova. Nevjernoj supruzi uzvratio je tako što je završio u zagrljaju njezine najbolje prijatelji­ce Sabije Boulahrouz samo četiri mjeseca nakon rastave. Vjerojatno mu nitko ne bi riječ prigovorio da Sabia nije bila supruga njegova prijatelja, suigrača iz HSV-a i reprezenta­cije, Khalida Boulahrouz­a.

Sada je posvećen obitelji

Skandal je mjesecima bio omiljena tema tabloida u Europi. Van der Vaart je mir odlučio pronaći bijegom, veza sa Sabiom nije potrajala, a on je u ljeto 2015. potpisao za Betis. Promocija je održana na krcatom stadionu “Benito Villamarín”, došlo ga je pozdraviti čak 50.000 navijača, no godinu dana kasnije, opet je šokirao i izabrao – Midtjyllan­d! Nekoć su Nizozemca pratile zgodne djevojke, ali stvari su se okrenule, danas je Van der Vaart pratnja zgodnoj djevojci. Ljubavnu sreću pronašao je u vezi s deset godina mlađom rukometaši­com Estavanom Polman (25). Koliko je posvećen toj vezi potvrdio je time što je svoju karijeru podredio karijeri svoje djevojke. Par je prije šest mjeseci dobio dijete. Sve nagovješta­va da će jedna velika karijera ove zime završiti u tišini. U izboru između dalekih destinacij­a Indonezije i Indije ili odlaska u mirovinu, izvjesno je da će se Rafael odlučiti za ovo posljednje.

 ??  ?? Ajax, Real, Tottenham i HSV bili su Rafaelovi klubovi, sada ga nitko neće
Ajax, Real, Tottenham i HSV bili su Rafaelovi klubovi, sada ga nitko neće
 ?? REUTERS ?? Supruga Van der Vaarta, Estevana Polman
REUTERS Supruga Van der Vaarta, Estevana Polman

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia