Večernji list - Hrvatska

Ubili novinara dok je bio na priredbi svoga sina

- Luka.capar@vecernji.net (H)

Tina Gibson (26), bila je stara tek osamnaest mjeseci kada je zamrznut zametak iz kojeg je prije nekoliko dana rodila svoju kćer Emmu Luka Capar Bračni par iz Tennesseej­a postao je roditeljim­a zdrave djevojčice rođene iz zametka zamrznutog prije 25 godina, točnije 14. listopada 1992., objavili su američki mediji. Po znanstveni­cima sa sveučilišt­a u Tennesseej­u, nijedan ljudski zametak u svijetu nije bio toliko dugo zamrznut prije rođenja. Najstariji poznati slučaj je onaj iz 2011. kada je žena iz New Yorka rodila dijete iz zametka starog 20 godina. Malena djevojčica zove se Emma, a njezini roditelji su Tina (26) i Benjamin Gibson (33). To znači da je Tina Gibson samo osamnaest mjeseci starija od zametka koji je u nju usađen. – Taj zametak i ja mogle smo biti najbolje prijatelji­ce – rekla je Tina za CNN. Postupak oplodnje izvršen je u Nacionalno­m centru za donaciju zametaka (NEDC) u Knoxvilleu. NEDC uzima zamrznute zametke parova koji ih više ne žele i nudi ih onima koji žele djecu, a ne mogu je imati prirodnim putem. Tina i Benjamin Gibson koji su se vjenčali prije sedam godina, od početka svoje veze bili su svjesni činjenice kako će teško, vjerojatno nikada, imati djecu prirodnim putem jer Benjamin pati od cistične fibroze. Bračni par razmišljao je posvajanju djeteta prije nego što je pristao na “posvajanje zametka” o kojem su informacij­u dobili sasvim slučajno, gledajući jedno jutro emisiju o tome na televiziji. – Emma je tako divno čudo. S obzirom na to koliko je dugo bila zamrznuta, izgleda savršeno – kazao je sretni tata. Ravnatelj NEDC-a Jeffrey Kennan izjavio je da se nada da će Emmina priča potaknuti i ostale da doniraju “ostavljene” zametke obiteljima koje ih žele.

Novinar Gumaro Perez (35) koji je pisao o trgovini drogom ubijen je tijekom božićne priredbe u školi svoga sina u meksičkoj državi Veracruz. Perez je ustrijelje­n četirima hicima i treći je novinar koji je ove godine ubijen u Veracruzu.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Rusija je spremna uključiti se u dijalog Prištine i Beograda, ako se u njega uključe i Sjedinjene Američke Države

 ??  ?? Taj zametak i ja mogle smo biti najbolje prijatelji­ce, kazala je Tina za CNN
Taj zametak i ja mogle smo biti najbolje prijatelji­ce, kazala je Tina za CNN

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia