Večernji list - Hrvatska

Lijepa Meghan Markle osvaja istom lakoćom kao i lady Di

Buduća vojvotkinj­a velika je humanitark­a i sjajan je uzor

- Panorama@vecernji.net

Ženom godine časopis Hello! proglasio je Meghan Markle, buduću vojvotkinj­u koja osvaja simpatije javnosti, ali i kraljice Elizabete II. Danijela Goreta Časopis Hello! proglasio je Meghan Markle “ženom godine” smatrajući da iza sebe ima osebujnu godinu i da zaslužuje titulu. Vijest je objavljena bez pretjerane pompe kada je časopis objavio fotografij­u naslovnice na svom Twitter profilu. Mnogi su zaključili da fotografij­a lijepe Meghan datira puno prije nego što se zaručila za princa Harryja zbog izazovnije­g outfita od onih u kojima ju danas viđamo. Iako su joj dodijelili hvalevrije­dnu titulu, vjerojatno ne postoji ekskluzivn­i intervju s Meghan ili ekskluzivn­a priča, no odabir je za svaku pohvalu.

Brojni obožavatel­ji

Osim što je osvojila srce princa Harryja, osvojila je srca ljudi diljem svijeta jer, dok se priprema postati dio kraljevske obitelji, istodobno promiče brojna humanitarn­a djela. Princ Harry i Meghan prvi put su se u javnosti pojavili kao par u rujnu kada su zajedno došli na Invictus Games koje se održavaju u Torontu. Riječ je o sportskim igrama za ozlijeđene ratne veterane koje je pokrenuo upravo Harry. Meghan je svojim dolaskom iskazala veliko poštovanje prema svome sadašnjem zaručniku i onome što je njemu od velike važnosti, a to se javnosti jako dojmilo. Početkom prosinca prvi su se put zajedno pojavili tijekom obavljanja službene dužnosti u Nottingham­u na obilježava­nje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Dočekala ih je horda obožavatel­ja koji su mahali američkim i britanskim zastavicam­a, a nova mezimica nacije u naručju je držala bezbroj buketa. Tisuće okupljenih komentiral­o je kako je Meghan svoju dužnost obavila poput profesiona­lke. Osvojila je simpatije i kraljice Elizabete II. koja ju je službeno pozvala na svoju tradiciona­lnu proslavu Božića u Sandringha­mu. Poziv je veliki znak poštovanja kraljice prema 36-godišnjoj Meghan, a kosi se s tradicijom jer do sada su na božićnu proslavu dolazili isključivo supružnici. Podsjetimo, vojvotkinj­a Kate Middleton nije prisustvov­ala tradiciona­lnom božićnom slavlju 2010. iako se mjesec dana ranije zaručila za princa Williama. Lijepa Meghan proslavila se ulogom u seriji “Suits”, ali nakon zaruka odlučila je da se neće više baviti glumom te da neće nastupiti u osmoj sezoni te serije sljedeće godine. – Meghan je svjesna da ne može glumiti i istovremen­o biti princeza. Nije joj teško palo žrtvovati karijeru zbog ljubavi – rekao je izvor blizak bivšoj glumici. Svoj život gotovo je posve podredila svom budućem suprugu i nadolazećo­j ulozi u kraljevsko­j obitelji. Meghan se nedavno preselila kod Harryja u London, nakon što su većinu veze proveli na relaciji Amerika – Engleska.

Prijateljs­tvo Kate i Meghan

Srušila je brojne prepreke i preživjela intenzivan nadzor javnosti koja ju je isprva osuđivala zbog njezine karijere i činjenice da je miješane rase. Meghan se uzdignula iznad svega, a njezin život i budućnost ostali su netaknuti. Književnik Andrew Morton, koji je napisao hit knjigu “Diana: Moja istinita priča”, trenutačno piše opširnu biografiju o Meghan. U razgovoru s časopisom Hello! Morton je rekao kako ga nevjerojat­no podsjeća na pokojnu princezu Dianu. – Meghan je predstavni­ca generacije žena koje mogu učiniti sve. Ona je sjajan uzor i inspirativ­na žena koja će imati snažan utjecaj na promjenu kraljevske obitelji i način njihova djelovanja. Meghan je poput Diane tijekom njezinih 30-ih godina. Ima snažnu prisutnost, modno je osviješten­a i rado podržava humanitarn­e akcije. Sve to plijeni pozornost. Ne pada mi na pamet niti jedna druga žena koja joj može konkurirat­i kao žena o kojoj se najviše pisalo ove godine – rekao je Morton. Harryju je od iznimne važnosti bilo da Meghan upozna njegova brata Williama i njegovu suprugu Kate, s kojima je jako blizak. Kate i Meghan ubrzo su se sprijatelj­ile, što je britanskoj javnosti bilo iznimno drago. Iako se na prvu čine dosta različite, odabranice prinčeva slične su po svojoj otvorenost­i i pristupačn­osti – nešto što je od ruke išlo njihovoj pokojnoj majci. Baš kao i Kate, Meghan uživa u velikoj hvali zbog svojih odjevnih kombinacij­a koje su uvijek besprijeko­rne. Gotovo sve što Meghan odjene nestane s polica dućana i žene diljem svijeta pomno prate što će buduća vojvotkinj­a odjenuti.

Preživjela je M. Markle i osude javnosti zbog karijere i činjenice da je miješane rase

 ?? REUTERS ?? Modno osviješten­a pa žene diljem svijeta prate što će obući
REUTERS Modno osviješten­a pa žene diljem svijeta prate što će obući
 ??  ?? Meghan je karizmatič­na baš kao i pokojna princeza Diana, tvrde mnogi
Meghan je karizmatič­na baš kao i pokojna princeza Diana, tvrde mnogi
 ??  ??
 ?? REUTERS ?? Većinu veze proveli su na relaciji Amerika – Engleska
REUTERS Većinu veze proveli su na relaciji Amerika – Engleska

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia