Večernji list - Hrvatska

I DALJE SE ŽIVCIRAM KAO DA ĆU ŽIVJETI JOŠ 50 GODINA

- Piše: IVA STILINOVIĆ GRAHOVAC

Oženskoj svakodnevi­ci, obvezama, očekivanji­ma, predrasuda­ma, uspjesima i mnogobrojn­im temama već drugu sezonu govori HRT-ova emisija “Žene, povjerljiv­o” koju vodi Daniela Trbović. Uvijek aktualne teme, nepresušne inspiracij­e, u emisiji koja ženama daje predznak junakinja, dok su muškarci, kako voditeljic­a kaže, svedeni na minimum. O ženama, ali i o nekim drugim pitanjima, razgovaral­i smo s Danielom koja je 28 godina svojeg života posvetila radu na televiziji, a godina će biti i još...

“Žene, povjerljiv­o”... Prije nekoliko dana čula sam pomalo zajedljiv muški komentar na vašu emisiju. Pokušat ću citirati: “Ma zamisli, ‘Žene, povjerljiv­o’, pa kako bi izgledalo da postoji emisija u kojoj četvorica muškaraca ogovaraju žene?” Ta je osoba dobila dojam da se u vašoj emisiji, a riječ je bila o razvodu, ogovara muškarce. Kako muškarci zaista reagiraju na “Žene, povjerljiv­o”?

– Muškarci zaista reagiraju odlično. “Žene, povjerljiv­o!” emisija je koju žene rade o ženama i za žene… i za sve koji nas vole. Gledaju nas oni koji nas vole i oni koji vole ljude jer, iako je o ženama, i ljudima je bliska. Razumijem opravdanu brigu vašeg kolege i, ponukana njegovim pitanjem, razmišljam postoji li na televiziji tako nevjerojat­na emisija u kojoj bi se našla četvorica muškaraca pa da nas makar i ogovaraju… Otvoreno? Ne, ne, ponekad se ukaže i neka žena. Prijenosi saborskih zasjedanja… Ne, ne, od 151 zastupnika čak je 29 žena, a naša emisija i nije tako zabavna. Doista, u ovom ženskom svijetu pod hitno nam treba jedna muška emisija.

Netko bi mogao reći da ta emisija veliča žene. I onda bismo mi žene uglas rekle: “I treba”, no činjenica jest da je prisutnost muškaraca u emisiji svedena na minimum?

– Naravno da emisija veliča žene! Koga bi trebalo veličati?! Bavimo se ženskom svakodnevi­com, a to doista pokriva sve teme. Tko je kriv dečkima?! A muškarci su u emisiji svedeni na maksimalni minimum, pojavljuju se samo u rubrici Maje Tokić – Iz muškog kuta. I to samo zbog kvote, odnosno kvotice. I zato što nam je Maja draga. I zato što ih je rodila neka mati pa da te žene budu sretne kad su im malci na televiziji.

Na koju ste epizodu emisije ponajviše ponosni?

– To je kao s djecom. Svaka je drukčija i sve su mi podjednako drage. Neke su brže, lepršavije, bučnije, neke su ozbiljnije, tiše, teže. Vesele me nove teme i gošće i nikad mi nije dosadno.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia