Večernji list - Hrvatska

Zbog dimnjaka ostala u krevetu mjesec dana

U bolnici su prvo pomislili na frakturu lubanje, ali nije bila

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Drugo jutro ustala sam i krenula na trening. Nisam daleko došla, bilo mi je muka, imala sam strašan pritisak u glavi, priča Vedrana Vedrana Malec, hrvatska reprezenta­tivka u skijaškom trčanju, ipak će nastupiti na Zimskim olimpijski­m igrama u Južnoj Koreji. Njezin nastup bio je upitan jer je prije nekoliko mjeseci udarila glavom u dimnjak i više od 40 dana ležala u krevetu.

Stalno sam išla na snimanje

- Bila je to doista bizarna ozljeda, a dogodila se u stanu u Planici gdje trenutačno živim i treniram. Bila je večer i zazvonio je mobitel. Naglo sam ustala i udarila glavom u betonski dimnjak. Udarac je bio bolan, ali sam mislila da će nastati samo čvrga. Sa mnom je bila cimerica, rekla mi je da u životu nije vidjela takav udarac glavom. Drugo jutro sam se ustala i krenula na trening. Nisam daleko došla. Bilo mi je muka, osjećala sam strašan pritisak u glavi. Kad sam priznala treneru što se dogodilo, odmah smo otišli u bolnicu - priča Vedrana. I što su rekli u bolnici? - Prvo su mislili da je fraktura lubanje. Srećom, nije bila. Glava me stalno boljela i osjećala sam veliki pritisak. Nisam mogla ništa raditi, samo sam ležala u krevetu i pila tablete protiv bolova. Morala sam često ići na snimanje glave kako se stanje ne bi pogoršalo. Sve je to trajalo mjesec i pol. I onda sam končano ustala i više me nije boljelo. Bila sam tako doma za Božić sa svojima, a Novu ću godinu vjerojatno dočekati na Planici. Zbog ovog stanja propustila sam brojne treninge tako da sam u dogovoru s trenerom otkazala SKI Tour koji počinje 1. siječnja u Švicarskoj. Možda je i bilo bolje da propustim tu turneju koja je naporna jer se u desetak dana gotovo svaki dan selimo u drugu zemlju. To bi za mene bilo naporno. Možda ću u siječnju otići na jednu lakšu utrku u Austriju - istaknula je Vedrana.

Sestra trenira na Sljemenu

Na Olimpijski­m igrama nastupit će u dvije discipline - sprintu i na 7,5 kilometara. - Možda i u trećoj disciplini, o tome ćemo odlučiti na licu mjesta. Od 15. siječnja počet ću se ozbiljno pripremati za svoje druge Igre. Jasno je da su mi ciljevi veći u odnosu na Soči, a opet moram biti realna zbog ozljede koja mi se dogodila. Do Igara ću nastupiti i na tri utrke Svjetskog kupa. Jedna će biti na Planici, druga u Njemačkoj, a treća u Austriji naglasila je Zagrepčank­a koja se godinama zajedno natjecala i trenirala sa sestrom Lorenom. - Seka je u Zagrebu, više se ne natječe nego trenira mlađe dobne skupine. Svaki je dan na Sljemenu i kaže da je veliko zanimanje za taj sport. Ne dođe često k meni u goste na Planicu jer ima puno obveza - istaknula je Vedrana koja je prošle godine bila ukupna pobjednica Kontinenta­lnog kupa čiji je finale održan u Bugarskoj.

Na Igrama u Južnoj Koreji sigurno ću nastupiti u dvije, a možda i u tri discipline

 ??  ?? Vedrana Malec U ožujku će napuniti 28 godina, a na Igrama u Sočiju nosila je hrvatsku zastavu na svečanom zatvaranju
Vedrana Malec U ožujku će napuniti 28 godina, a na Igrama u Sočiju nosila je hrvatsku zastavu na svečanom zatvaranju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia