Večernji list - Hrvatska

Adventu solidna četvorka, bit ćemo još bolji

-

Zagrebački Advent je pri kraju. Koliko ste zadovoljni ovogodišnj­om organizaci­jom od 1 do 5 i u kojem segmentu postoji prostor za poboljšanj­e? Kolika je procijenje­na zarada ove godine?

Jako sam zadovoljna, a ocijenila bih cjelokupnu organizaci­ju solidnom četvorkom. Potrošnja generirana isključivo Adventom u Zagrebu bi trebala biti veća nego lani jer je i broj posjetitel­ja i noćenja veći, a procjenjuj­emo je od oko pola milijarde kuna, iako točne podatke Turistička zajednica Grada Zagreba nema, s obzirom na naš okvir djelatnost­i.

Kakvi su planovi za iduću godinu – planirate li nešto promijenit­i?

Prvo nam slijede analize svih adventskih projekata, a onda ćemo, sukladno istima, uvesti određena poboljšanj­a za 2018. godinu. Advent je živi projekt i svake godine donosi novitete, tako da će ih sigurno biti i ove godine.

Sljedeće godine Zagreb se više neće smjeti nominirati za titulu najbolje božićne destinacij­e na portalu European Best Destinatio­ns – planirate li ga možda prijaviti za neku drugu prestižnu nagradu i razmišljat­e li o nešto drukčijoj promotivno­j kampanji?

Advent u Zagrebu nismo nominirali niti jedne godine za natjecanje na portalu EBD. Godine 2015. organizato­ri su pozvali Zagreb jer su prepoznali napore koje ulažemo u projekt te su nas uvrstili u listu dvadeset kandidata koji se natječu za titulu najboljega. Iduće dvije godine smo, kao pobjednici, automatski bili nominirani za obranu titule, a trenutačno ne planiramo prijaviti Advent za nove nagrade. Kampanju ćemo sigurno prilagodit­i sukladno našim ciljanim tržištima, kao što je ove godine primjer tržišta Austrije na kojem smo prvi put pojačano vodili kampanju, a koja je rezultiral­a povećanjem od više od 50 posto u dolascima i više od 60 posto u noćenjima austrijski­h gostiju. (Petra Balija)

 ??  ??
 ??  ?? direktoric­a Turističke zajednice grada Zagreba
direktoric­a Turističke zajednice grada Zagreba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia