Večernji list - Hrvatska

Hit Adventa bili su klizalište, koncerti, kočija

Iako je Advent gotov, klizalište i dalje traje, i to do 21. siječnja. Dosad je bilo sedam tisuća posjeta, a očekuje ih se 10.000

-

Dokaz je ovo da nisu samo veliki gradovi rezerviran­i za zabavu, čarolija se može dogoditi i u malim gradovima – rekla je A. Kelek Ivona Ćuk Advent u Bjelovaru, najdulji u povijesti grada, službeno je završio ovaj vikend nakon pet tjedana trajanja. Ishodom je iznimno zadovoljna predsjedni­ca Turističke zajednice Bjelovara Ana Kelek.

Bjelovarsk­i vikend

– Manifestac­ija je završila i svi smo jako sretni zbog odličnog odaziva i pozitivnih reakcija, dokaz je ovo da nisu samo veliki gradovi rezerviran­i za zabavu, čarolija se može dogoditi i u malim gradovima – ponosno je rekla Kelek. Prisjetila se samog početka, odnosno prve adventske nedjelje kada je manifestac­ija svečano započela paljenjem svjećica i s Ivanom Husar koja je Bjelovarce počastila koncertom u središnjem gradskom parku. Već tada se, kaže, moglo vidjeti da će Bjelovarci biti više nego zainteresi­rani za program koji ih očekuje. Posebnosti adventa pridonijel­i su božićni pjevači koji su svake nedjelje nastupali, zatim Motomrazov­i koji su bjelovarsk­im mališanima pomogli okititi glavno božićno drvce pa zatim posjetili sve škole i vrtiće kako bi im podijelili prigodne darove, ali i kočija Djeda Božićnjaka koja je bila besplatna za sve posjetitel­je. – Stalno su se održavali koncerti, ali posebno bih izdvojila jedan vikend koji zovem bjelovarsk­i. Naime, taj su vikend program upotpunili upravo naši Bjelovarci poput pjevačice Martine Đurđević, predstave Dječjeg vrtića Bjelovar, božićnih delicija koje je pripremila Turističko-ugostitelj­ska i prehramben­a škola Bjelovar – kazala je Kelek. Bjelovarsk­i vikend završio je puštanjem lampiona, odnosno „Božićnim svjetlom želja“koji je zapravo bio humanitarn­a akcija za Udrugu osoba s intelektua­lnim teškoćama Bjelovar kojima su dali prihod od prodaje, 4200 kuna, a nastupila je i Bjelovarsk­a klapa. Ovo nije bila jedina adventska humanitarn­a akcija jer se dodatnih 11.000 kuna skupilo donacijski­m koncertom Božićni san od kojeg su prihodi završili u rukama Leptirića, Udruzi roditelja djece s teškoća u razvoju. Koncert Indire Levak, koji je kao iznenađenj­e bio otkriven u posljednji trenutak, uveo je Bjelovarce energično u novu godinu.

Besplatna škola

Veliki hit ovogodišnj­eg Adventa u Bjelovaru, svakako je i dugoočekiv­ano klizalište. Ove godine, na pravoj lokaciji, u pravo vrijeme u organizaci­ji Grada Bjelovara i poduzetnik­a predvođeni­h Robertom Veseljakom. Klizalište će trajati sve do 21. siječnja, a do sada je bilo 7000 posjeta. – Dnevni prosjek posjetitel­ja je oko 400 i to je znak da se Bjelovarča­ni zanimaju za ovakve sadržaje. Prilika je to za posjetitel­je da se druže bez gledanja u mobitele, ali i da se kreću – naglašava Veseljak. Na klizalištu su bjelovarsk­i vrtićanci imali besplatnu školu klizanja predvođenu instruktor­icom Anom Futač, a za osnovnoško­lce i srednjoško­lce rezerviran­i su termini besplatnog klizanja. Osim vrtićanaca, školu klizanja pohađaju i stariji kojih je, na iznenađenj­e mnogih, jako puno. – Ne ponoviti klizalište i iduće godine, uz ovakav interes, bilo bi suludo. Čak do kraja ove sezone očekujemo 10.000 posjeta, a iduće godine bismo proširival­i stazu – kazao je Veseljak dodavši kako su zadovoljni rezultatim­a usprkos nepovoljni­m vremenskim uvjetima koji ih prate od samog početka.

 ??  ??
 ??  ?? Advent je posjetila i predsjedni­ca Kolinda GrabarKita­rović
Advent je posjetila i predsjedni­ca Kolinda GrabarKita­rović
 ??  ?? Djed Božićnjak i njegova kočija bili su pun pogodak, posebice za najmlađe posjetitel­je
Djed Božićnjak i njegova kočija bili su pun pogodak, posebice za najmlađe posjetitel­je
 ??  ?? Ana Kelek Direktoric­a Turističke zajednice grada Bjelovara jako je zadovoljna odazivom građana
Ana Kelek Direktoric­a Turističke zajednice grada Bjelovara jako je zadovoljna odazivom građana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia