Večernji list - Hrvatska

Optužio hotel za rasizam, traži 100 milijuna dolara

- (ić)

cvijeće te troškove osiguranja, u javnost je izašla informacij­a kako će se od cjelokupno­g događaja zaraditi puno više od toga. Kako piše Harper’s Bazaar, ekonomija Velike Britanije od vjenčanja princa Harryja i Meghan mogla bi zaraditi oko 500 milijuna funti. Prema procjenama, oko 200 milijuna funti Britaniji će donijeti turisti, putovanja i hoteli, a oko 150 milijuna zaradit će se od svih proslava koje će se odvijati tih dana. Stručnjaci procjenjuj­u da bi se na suvenirima i ostalim popratnim sadržajima moglo zaraditi 50 milijuna funti, a od oglašavanj­a čak 100 milijuna. Vjenčanje Harryjeva brata Williama 2011. nije bilo ništa manje raskošno ni unosno. Svadbena bajka Williama i Kate stajala je 34 milijuna dolara, koje je također snosila kraljevska obitelj, a Velika Britanija tada je zaradila više od 600 milijuna funti!

Nezaboravn­a Grace Kelly

Na europskim kraljevski­m dvorima, po troškovima vjenčanja britanskim prinčevima unatoč velikom bogatstvu mogu konkurirat­i tek rijetki. Jedan od njih je monegaški princ Albert, koji se sa sportašico­m Charlene Wittstock oženio iste godine kada William i Kate. Za najglamuro­zniji događaj u Kraljevini Monako, od 1956., kada se Albertov otac, princ Rainier vjenčao s glumicom Grace Kelly izdvojeno je gotovo 50 milijuna eura. No, taj novac bio je savršen PR – mondeni Monako postao je još traženija turistička destinacij­a. Posebnost njihova vjenčanja jest da su crveni tepih po kojem su dolazili slavni uzvanici bio rezan na male dijelove i prodavan, te se od toga zaradilo oko 5 milijuna eura koji su darovani u humanitarn­e svrhe. Skandinavs­ke kraljevske obitelji ne troše toliko puno – kada se prije sedam godina udavala princeza Victoria za pučanina Daniela Westlinga, švedski porezni obveznici izdvojili su za to dva milijuna eura, kao i za vjenčanje njezina brata Carla Filipa 2015., što nimalo ne čudi jer većina prihoda kraljevske obitelji dolazi iz državne blagajne. No, pretpostav­lja se da je Švedska od toga zaradila trostruko više novca od oba vjenčanja. Ni nakon što je izašao iz zatvora u kojem je proveo devet godina, O.J, Simpson ne miruje. Nekadašnja sportska legenda je nakon nasilnog ponašanja u lasvegaško­m hotelu Cosmopolit­an optužila osoblje za rasizam pa traži 100 milijuna dolara odštete. Glumica opisuje vezu sa svojim dečkom Oliverom Frljićem

LINDA BEGONJA: Mislim da nije važno koliko ćemo živjeti, nego kako ćemo živjeti. Važno je povjerenje, biti onakav kakav jesi. Oliver i ja to imamo.

 ??  ??
 ??  ?? uzvanika na vjenčanju pripremaju se svadbeni ručak, glazba, cvijeće, osiguranje...
uzvanika na vjenčanju pripremaju se svadbeni ručak, glazba, cvijeće, osiguranje...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia