Večernji list - Hrvatska

Mamić: Lagao sam da moj sin nema veze s Dinamom

Modrić i Lovren trebali su biti privedeni sa mnom

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Dinamu sam posudio više od 80 milijuna kuna, ali šest milijuna eura kojima sam plaćao igrače nikad neću vidjeti, tvrdi Mamić Savjetnik Dinama Zdravko Mamić na svojoj novoj konferenci­ji za medije izlagao je gotovo dva sata, počeo je od datuma svojeg rođenja, opisao ljubav prema klubu brojnim detaljima pa i anegdotama, da bi na kraju došao do sudskih procesa koji se vode protiv njega.

I do Strasbourg­a ako treba

– Optužnica kaže da sam izvukao stotine milijuna kuna iz Dinama, kao da nikad nisu čuli za dogovore između klubova i igrača pri podjeli odštete. Isto je napravio Hajduk s Vlašićem kada mu je dao dio odštete, i napravio je odličan posao. Tako je bilo u Hajduku i s Kalinićem, Kranjčarom. Kod nas se sve to nekad isplaćival­o na račune u inozemstvu, a ja sam prvo smanjio takve ugovore, a kad su i postojali, kao u slučaju Modrića i Lovrena, porez se plaćao u Hrvatskoj. Dario Šimić dobio je pet milijuna maraka na račun u inozemstvu, Boban 12 milijuna dolara, Prosinečki, koji me proklinje po medijima, dobio je šest milijuna maraka na španjolski račun samo za potpis ugovora. A svi šute! K tome, ako sam ja bio u pritvoru, zašto nisu bili Modrić i Lovren, kad smo već zajedno “izvlačili novac” iz Dinama? Protiv njih se podižu optužbe za lažno svjedočenj­e, tako se radi pritisak, ali prepoznat će to valjda sudstvo koje je pod pritiskom, prepoznat će Vrhovni sud ili, bude li potreb- no, sud u Strasbourg­u – rekao je Mamić koji tvrdi da je pokazao dokumentac­iju po kojoj je Dinamu posudio više od 80 milijuna kuna svojeg novca. Koji mu je vraćen. – No, šest milijuna eura neću nikad vidjeti, to je moj novac kojim sam plaćao igrače, njihove menadžere i odvjetnike kad Dinamo nije imao novca!

“Nisam Bin Laden”

O drugom postupku kazao je da optužnica nije potvrđena, a onda priznao: – Da, lagao sam navijačima, što sam drugo mogao kad je krenula hajka na mene nego lagati da Mario ne radi poslove s Dinamom... Svi drugi sinovi mogu raditi, ali moj sin ne može. Među više od 200 ugovora, zašto je 29 ugovora u kojima se spominje moj sin fiktivni posao, a svi ostali ugovori su u redu? I crnci, i Afrikanci i Englezi, Srbi, svi koji su radili s Dinamom su u redu, a tamo gdje je obitelj Mamić, to ne valja – kazao je među ostalim Zdravko Mamić, zavapio da se zaštiti Modrića i Lovrena, ali i da mu se dopusti da živi: – Zašto na sudu nisu oni koji su opljačkali Hrvatsku u privatizac­iji, stečajnim nagodbama... Važno je samo Mamića zgromiti! Jesam li ja onaj Bin Laden, jesam li vođa ISIL-a? Pustite me da živim! Nevin sam dok me ne osude – rekao je Mamić i na kraju novinare poslao u “neku stvar”.

 ??  ??
 ??  ?? PRESICA “MOJA ISTINA” Gotovo dva sata savjetnik Dinama govorio je o sebi, onome što je dao Dinamu, o procesima koji se vode protiv njega, njegova brata Zorana i sina Marija...
PRESICA “MOJA ISTINA” Gotovo dva sata savjetnik Dinama govorio je o sebi, onome što je dao Dinamu, o procesima koji se vode protiv njega, njegova brata Zorana i sina Marija...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia