Večernji list - Hrvatska

Osvježeni Miniji donose još više luksuza

Novosti stižu u trovratnoj, peterovrat­noj i kabrio izvedbi

- mladen.milcic@vecernji.net Mladen Milčić ZAGREB

Britanski premium proizvođač u vlasništvu njemačkog BMW-a postao je sinonim za luksuzne male aute zabavne za vožnju Mini je redizajnir­ao trovratnu, peterovrat­nu i kabrio izvedbu svog temeljnog modela. Osvježenje je stiglo tri i pol godine nakon predstavlj­anja treće generacije Minija, dakako, mislimo na novi Mini otkad ga je preuzeo BMW i predstavio prvu generaciju reinkarnac­ije kultnog automobila 2000. godine. Treća generacija je prvi put predstavlj­ena u peterovrat­noj izvedbi.

LED Matrix prednja svjetla

Redizajnom su sve tri osvježene izvedbe dobile diskretnu promjenu u vanjskom izgledu svjetala i prednje maske. Novost je dostupnost kao dodatne opreme LED prednjih svjetala s Matrix funkcijom za duga svjetla koja osvjetljen­je automatski prilagođav­aju situaciji na cesti, a pritom ne zasljeplju­ju druge sudionike prometa. Uvedeni su i novi aluminijsk­i naplatci, nove mogućnosti u uređenju interijera... Stražnja stop svjetla donose istaknut motiv britanske zastave, koji je desetljeći­ma zaštitni znak Minija. U ponudi su i tri nove metalik boje eksterijer­a: Emerald Grey, Starlight Blue i Solaris Orange. Nudi se i novi estetski paket - piano black - umjesto dosadašnje­g koji je kombinirao detalje od kroma i elemente u visokom crnom sjaju. Mini sada ima i novi logo. Jasan je i stilski autentičan. Novo je to tumačenje postojećeg logotipa i sada ima dvodimenzi­onalni “flat dizajn” te ističe ključne vrijednost­i – zabavu u vožnji, prepoznatl­jiv dizajn, vrhunsku kvalitetu i emocionaln­u privlačnos­t – ističu u Miniju. Također, Mini je dodatno proširio mogućnost individual­izacije automobila kroz funkciju za kupce “Mini yours”.

Čak sedam motora

Početni je model opremljen 6,5-inčnim multimedij­skim ekranom, dok se može doplatiti i 8,8-inčni s GPS navigacijo­m i bežičnim punjenjem pametnog telefona. Novost je i novi trokraki upravljač. Mini s tri i pet vrata bit će dostupan sa sedam benzinskih i dizelskih motora, od početnog benzinca sa 75 konja do izvedbe Cooper S sa 192 KS (sportski JCW stiže kasnije). Serijski dolazi s 6-stupanjski­m ručnim mjenjačem, a birati se može i 7-stupanjski automatizi­rani mjenjač s dvije spojke i 8-stupanjski automatik.

 ??  ??
 ?? MINI ?? Serijski dolazi sa 6,5-inčnim ekranom, a birati se može i 8,8-inčni ekran s navigacijo­m i bežičnim punjenjem telefona
MINI Serijski dolazi sa 6,5-inčnim ekranom, a birati se može i 8,8-inčni ekran s navigacijo­m i bežičnim punjenjem telefona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia