Večernji list - Hrvatska

Poslao sam Duvnjaku SMS, ali nije mi odgovorio

Kakva atmosfera! Možemo se samo prepustiti emocijama

- mladen.miletic@vecernji.net Mladen Miletić SPLIT

Razumijem zašto Duvnjak nije odgovorio na poruku jer i ja bih na njegovu mjestu bio bijesan, kaže Domagojev suigrač iz Kiela Posljednji suparnici Hrvatske u Spaladiumu (utorak, 20.30 sati) na prošlom su Svjetskom prvenstvu bili hit, malo je nedostajal­o da izvedu najveću senzaciju u četvrtfina­lu protiv domaćina, no španjolski suci Lopez i Ramirez donijeli su „lojtricu“Francuzima da pred 28.000 gledatelja u Lilleu ne krahiraju. Švedski sastav već je tada bio pomlađen, izbornik Kristjan Andersson posložio je novu repku, a velik dio igrača bit će tu i večeras.

Digli smo vjeru u sebe

Među njima i krilo THW Kiela Niclas Ekberg, suigrač našeg Domagoja Duvnjaka. Koje je pravo lice Švedske, ono protiv Islanda kad ste u jednom trenutku bili i na -9 ili ovo protiv Srbije koju ste pobijedili, pitamo Ekberga. – Mislim da je ono iz prvih 30 minuta utakmice protiv Srbije. Igrali smo s jako puno emocije, dok protiv Islanda to nismo imali. Možda smo bili na startu i previše nervozni, počeli smo igrati tek zadnjih 20 minuta – kaže ovaj švedski reprezenta­tivac. Protiv Srbije je također bilo oscilacija, no sjajan je bio vratar Apelgreen sa 16 obrana... – Srbija je počela igrati drukčiju obranu, a mi smo počeli raditi neke pogreške, došli su do nekih lakih golova, ali zadovoljan sam pobjedom i našom igrom. Istina, kad imaš tako raspoložen­og vratara, onda znaš da možeš napraviti i neke pogreške u obrani jer nam čuva leđa, skida lopte. Odličan osjećaj. Koliko ovo diže samopouzda­nje za Hrvatsku? – Dosta, naravno. Mislim da se dižemo i kao tim i individual­no. Prije svega, čeka nas sjajna atmosfera na utakmici, trebamo uživati u trenutku, prepustiti se emocijama i igrati dobro. Jeste li gledali Hrvatsku? – Igraju jako dobro, strateški vrlo mudro, zaslužili su te uvjerljive pobjede. Mislim da imaju sjajan tim, klasne igrače odasvud. Morat ćemo biti dobro pripremlje­ni i dati najbolje – kaže Niklas Ekberg. Tko vam je najveća prijetnja sad kad nema Duvnjaka? – Tako ih je puno. Svaki igra u velikoj ligi ili nekoj velikoj momčadi, i zato ćemo morati izvući još više iz nas samih, držati se kao jedno, treba nam, u svakom slučaju, vrlo jaka obrana. Je li Hrvatska favorit? – Apsolutno. S momčadi koju imaju i podrškom s tribina, Hrvatsku možemo proglasiti favoritom. Vaš klupski suigrač Duvnjak ozlijedio je list noge, izvan stroja je, što je jako emotivno potreslo reprezenta­ciju...

Drugi će uzeti odgovornos­t

– Zaista sam tužan zbog njega. Domagoj je igrač svjetske klase i kapetan momčadi. To je gubitak za Hrvatsku, ali ima tu još sjajnih igrača i mimo njega. Mi znamo da inače Duvnjak preuzima mnogo odgovornos­ti, a sad će to uraditi neki drugi igrači. Jeste li se čuli s Duvnjakom ovih dana nakon ozljede? – Ne. Poslao sam mu poruku da mi je baš žao što je opet ozlijeđen. Shvaćam da neće odgovoriti jer bih i ja bio bijesan kao da ne kažem nešto drugo... Teško je to, dugo ga nije bilo, vratio se da bi igrao na ovom Europskom prvenstvu pred svojim navijačima i onda se ozlijediš u prvoj utakmici. Katastrofa! Razgovaral­i smo i u klubu prije nego što smo se rastali, baš se veselio Europskom prvenstvu. Napravio je sjajan posao u oporavku od operacije, bio je zaista u dobroj formi kad se vratio, vrhunski pripremlje­n. Ali takve stvari jednostavn­o ne možeš predvidjet­i... – zaključio je Ekberg.

Imamo sjajnog golmana, izvuče nas kad napravimo greške u obrani

 ?? REUTERS ?? Niklas Ekberg: S momčadi koju ima i podrškom s tribina, Hrvatsku možemo proglasiti favoritom.
REUTERS Niklas Ekberg: S momčadi koju ima i podrškom s tribina, Hrvatsku možemo proglasiti favoritom.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia