Večernji list - Hrvatska

Vujović hvali hrvatske suce: Fućkali su baš onako gospodski

Nemam se namjeru ispričati čelnicima EHF-a - rekao je Vuja

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Rukometaši Slovenije nisu otputovali u Varaždin vlakom kao što su došli u Zagreb. Otputovali su autobusom organizato­ra, kao i Makedonci i Nijemci. Veselin Vujović, izbornik Slovenije, nakon pobjede nad Crnom Gorom i plasmana u drugi krug nije više tako pod stresom kao nakon susreta protiv Makedonije i Njemačke gdje su mu suci bili glavni krivci za gubitak bodova.

Mjesto nam je među 12

– Umjesto da smo u Varaždin donijeli četiri boda, donijeli smo samo jedan. Ali nema veze. Ovi ispred nas imaju samo bod više, jedino Makedonci imaju dva boda više. Sve se to može promijenit­i već nakon današnjih utakmica. Bez obzira na ružne stvari, sport je iznad svega i ljudi će podržati odluku da ostajemo. Na terenu smo pokazali da nam je mjesto među 12 najboljih u Europi, a do kojeg ćemo se mjesta probiti, pokazat će krajnji rezultat. Daj Bože da se vratimo u Arenu, to bi značilo da smo u polufinalu – rekao je Vujović koji je jučer proslavio 57. rođendan. Prva prepreka Sloveniji u Varaždinu bit će Danci koji su je izbacili u četvrtfina­lu Olimpijski­h igara u Riju. – Kada bismo pobijedili Dance, to bi bio šlag na tortu, oni su nam dužnici iz Brazila. Nijemcima smo zamalo vratili i, kada bismo startali s pobjedom, bili bismo jako, jako blizu polufinala. Danci su ozbiljna reprezenta­cija s puno svjetskih zvijezda, ali bili su to i Nijemci pa smo ih zamalo pobijedili – istaknuo je Vujović i dodao:

Svi navijači put Varaždina

– Meni se čini da dižemo formu. Kvaliteta reprezenta­cije i kreativnos­t nekih igrača daju dojam da meljemo. To što igramo sve bolje hrabri me. Sada kada nema Mađara naši gledatelji moraju u Varaždinu biti najbrojnij­i, pogotovo jer je granica jako blizu – istaknuo je Vujović koji je namjerno protiv Crne Gore odmorio Zarabeca, Janca i Blagotinše­ka, igrače koji su puno igrali prethodne utakmice. Što se tiče suđenja protiv Crne Gore, Vujović je rekao: – Kako da imam primjedbe kada su nam sudili Hrvati Gubica i Milošević koji spadaju među tri najbolja sudačka para u Europi. Vidjeli ste kako su gospodski otfućkali ovu utakmicu. Kada su mi god sudili, nikad nisam imao problema s njima – rekao je Vujović. A kada su ga novinari pitali ima li se namjeru ispričati čelnicima EHF-a, sa smiješkom je rekao: – Pa oni se meni moraju ispričati – zaključio je Veselin Vujović.

U Varaždinu danas igraju Njemačka – Češka i Slovenija – Danska

 ??  ?? Marko Bezjak bio je lani ključni igrač Slovenije u susretu za broncu protiv Hrvatske, a na ovom Europskom prvenstvu nema baš preveliku minutažu
Marko Bezjak bio je lani ključni igrač Slovenije u susretu za broncu protiv Hrvatske, a na ovom Europskom prvenstvu nema baš preveliku minutažu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia