Večernji list - Hrvatska

Dinamo slavio protiv Šahtara, Soudani blizu odlaska, ali tek na ljeto?

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Alžirac bi rado u Nottingham Forrest, plavi ga zasad nisu pustili, ali moguć je preokret. Doduše, prije na ljeto nego u ovom prelaznom roku Dinamo je nastavio sa svojim pripremama u turskom Beleku, jučer je na rasporedu bila nova utakmica. I to prava ‘zornica’ jer Dinamo i Šahtar svoju su utakmicu počeli po hrvatskom vremenu u 9 sati ujutro (11 po lokalnom). I nije to uopće loše završilo za plave, upisali su vrijednu 1:0 pobjedu nam velikim klubom u utakmici u kojoj je bilo prilika na obje strane. U prvom su se dijelu plavi nekoliko puta spasili u zadnji čas, ali je i Ćorić mogao zabiti.

Zagorac kapetan i spasitelj

U nastavku je trener Mario Cvitanović uveo gotovo cijelu novu postavu, tako da je kapetan plavih u nastavku bio golman Danijel Zagorac. I jednom čudesnom intervenci­jom spasio svoja vrata. No, suparnički vratar nije uspio zaustaviti Armina Hodžića – loptu koju je Đurasek spustio glavom plavi je napadač u 66. zabio za pobjedu plavih, koju je s tribina gledao i Darijo Srna. Zbog sumnje u uzimanje dopinga kapetan Šahtara i naš bivši reprezenta­tivac nije u kombinacij­ama, ali nije propustio ovaj susret u Turskoj. Napomenimo da je Šahtar igrao u izuzetno jakom sastavu, a trener Dinama je koristio sve raspoloživ­e igrače. Tako su susret počeli: Livaković – Stojanović, Lešković, Rahmani, Sosa – Ademi, Moro – Soudani, Ćorić, Olmo – Gavranović, a posljednji­h pola sata ušli su: Zagorac, Perić, Lecjaks, Đurasek, Muhar, Doumbia, Marin, Fiolić i Hodžić. – Nećemo se uzdizati nakon prijateljs­ke utakmice. Ipak je to bila trening utakmica s prijatelji­ma s kojima smo dijelili hotel i slobodno vrijeme. Šahtaru želimo puno sreće, a mi idemo dalje raditi prema zacrtanom planu – skromno je nakon susreta kazao trener Dinama Mario Cvitanović. Za plave je igrao i Nikola Moro iako ga se povezivalo sa Šahtarom. Čak se spominjala i mogućnost da otputuje s ukrajinski­m nogometnim divom iako 15 milijuna eura koji su se spominjali baš i nije realan iznos koji bi Ukrajinci platili. Zaigrao je za plave i El Arabi Hilal Soudani, najbolji igrač plavih kojeg u svoje redove želi dovesti engleski drugoligaš Nottingham Forrest. Dinamo ja zasad Soudanija spriječio u odlasku, ali Englezi inzistiraj­u, želio bi i Alžirac ispuniti svoju želju da zaigra u Engleskoj.

Slaže se s Gavranović­em

I nije nemoguće da Dinamo promijeni svoju odluku o svom najboljem igraču, pogotovu ako nađe zamjenu. No, kako doznajemo,

Darijo Srna pogledao je susret svog Šahtara i Dinama u turskom Beleku

ako Dinamo i podigne rampu za odlazak Soudaniju, to će prije učiti na ljeto nego sada, u ovom prijelazno­m roku. U svakom slučaju bila bi velika šteta ostati bez takvog igrača koji je odlučivao najvažnije utakmice, koji se očito dobro slaže i s novim napadačem Marijem Gavranović­em. Trener Cvitanović očito i dalje računa na Soudanija, može biti zadovoljan kako radi, ali može biti sretan i s klincima koji dobivaju priliku. Očito je i među onima koji su došli iz druge momčadi da bi pojačali konkurenci­ju velik potencijal. No, kako se prijelazni rok zahuktava, ne treba isključiti realnu mogućnost da netko na kraju napusti Dinamo, ali i da bude novih imena u svlačionic­i. Koja bi se sigurno sad bolje uigrala nego da dođu na ljeto prije ključne utakmice plavih.

 ??  ?? Soudani je jučer igrao za Dinamo, a Hodžić zabio Šahtaru za pobjedu
Soudani je jučer igrao za Dinamo, a Hodžić zabio Šahtaru za pobjedu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia