Večernji list - Hrvatska

Do Rusije došli bez poraza

-

Španjolci su naši stari znanci, nogometna velesila koja je obilježila europski i svjetski nogomet. Dovoljno je reći da su trostruki europski prvaci, da su se okitili i naslovom svjetskog prvaka na SP-u 2010. u Južnoafrič­koj Republici. Prva su reprezenta­cija koja je obranila naslov europskog prvaka i prva koja je osvojila tri uzastopna velika natjecanja (EP 2008., SP 2010., EP 2012.). Iako im se reprezenta­cija u posljednje vrijeme dosta promijenil­a, u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo nisu imali nikakvih problema, skupinu s Italijom, Albanijom, Izraelom, Makedonijo­m i Lihtenštaj­nom prošli su bez poraza, uz devet pobjeda i samo jedan remi (1:1 na gostovanju kod Italije). U Rusiji igrat će u skupini B s Portugalom, Marokom i Iranom i apsolutni su favoriti za prvo mjesto. Povijest naših međusobnih susreta nije velika, ali nije ni loša, u pola utakmica nismo izgubili, a početak tih dvoboja bio je sjajan, Hrvatska je 1994. u Valenciji u prijateljs­koj utakmici dobila 2:0, a i zadnji dvoboj ćemo pamtiti, kada je na Euru 2016., nakon što je Španjolska povela pogotkom Morate, Hrvatska preko Kalinića i Perišića preokrenul­a u slavlje 2:1. Izbornik Julen Lopetegui preuzeo je Španjolsku nakon tog Eura, u srpnju 2016. godine. Posljednju kvalifikac­ijsku utakmicu za Rusiju igrali su u Izraelu u sastavu: Reina – Azpilicuet­a, Nacho, Sergio Ramos, Nacho Monreal – Illarramen­di, Asensio, Busquets – Viera, Aduriz, Pedro Rodriguez, ali ne treba zaboraviti De Geu, Isca, Iniestu, Jordija Albu, Bartru, Kokea, Saul Nigueza...

 ??  ?? Izbornik: Julen Lopetegui (51) Vrijednost momčadi: 772 mil. eura Najveća zvijezda: Sergio Ramos (Real Madrid), 40 milijuna eura Dosadašnji susreti s Hrvatskom: 6 3 1 2 Pozicija na Fifi: 6.
Izbornik: Julen Lopetegui (51) Vrijednost momčadi: 772 mil. eura Najveća zvijezda: Sergio Ramos (Real Madrid), 40 milijuna eura Dosadašnji susreti s Hrvatskom: 6 3 1 2 Pozicija na Fifi: 6.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia