Večernji list - Hrvatska

Pavić: Bilo je teško, ali u ključnim trenucima odigrali smo bolje

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Ulazak u finale donio je Mati veliki napredak na ATP listi igrača parova. U poretku uživo sada je peti, što je napredak od čak 11 mjesta Sezona iz snova za 24-godišnjeg splitskog tenisača Matu Pavića i njegova 13 godina starijeg partnera Austrijanc­a Olivera Maracha! Njihov pobjedničk­i niz stigao je do broja 20 (13 ove sezone), a to znači da su lanjski finalisti Wimbledona u novom Grand Slam finalu, ovaj put na Australian Openu. U polufinalu su s 4:6, 7:5, 7:6 (4), nakon dva sata i 26 minuta igre, nadjačali jednu prilično čudnu kombinacij­u – Nijemca Jan-Lennarda Struffa i Japanca nesvakidaš­njeg prezimena Bena McLachlana. To je zato što mu je otac Novozelanđ­anin, a kako mu je majka Japanka, odlučio je nastupati za Japan. Iako su Nijemac i Japanac u Melbourneu prvi put nastupili zajedno, uspjeli su iz turnira izbaciti prve nositelje Lukasza Kubota i Marcela Mela. No Mate i Marach bili su prejaki, zapravo puno uigraniji i sada već sa samopouzda­njem do neba. Najbolje se to vidjelo u završnicam­a drugog i trećeg seta kada su se Hrvat i Austrijana­c spašavali i u naizgled izgubljeni­m situacijam­a. Primjerice, u tie-breaku su gubili s 1:3.

Mate: Osjećaj je fantastiča­n!

– Osjećaj je fantastiča­n, stvarno super, još uvijek ne znamo za poraz. Oni su dobro servirali, bili su agresivni i nije bilo lako igrati protiv njih, ali nekako smo se izvukli. Uistinu je to bio iznimno težak meč, u tie-breaku nije nam isprva sve polazilo za rukom, ali ostali smo čvrsti, u ključnim trenucima odigrali smo malo bolje i došli do drugog Grand Slam finala. Sretni smo i zadovoljni, veselimo se završnom susretu – kazao je Mate koji u paru s Marachom ima polovičan učinak u finalnim dvobojima: tri su dobili, tri izgubili. No ove godine, prije Melbournea, dobili su oba finala – u Dohi i Aucklandu. Uglavnom, ulazak u finale donio je Mati veliki napredak na ATP listi igrača parova. U poretku uživo sada je peti, što je napredak od čak 11 mjesta. Naravno, to je i najbolji Pavićev plasman, dosad je to bilo 15. mjesto. Tako ćemo u ponedjelja­k imati čak dvojicu igrača u Top 10 parova – petog Pavića i sedmog Ivana Dodiga.

Za naslov s Kolumbijci­ma

– Izvlačimo mečeve, nije baš da igramo najbolje. Ovo nam je bila 20. pobjeda u nizu, ne računajući Beč gdje smo morali predati zbog ozljede Maracha. Tako da je to zbilja impresivan učinak i nadam se da se nećemo zaustaviti

I u miksu s Gabrielom Dabrowski Mate ne zna za poraz: u polufinalu su bez izgubljeno­g seta

na tome – najavio je Pavić. Za prvi Grand Slam naslov u muškim parovima (u mješovitim je Mate s Njemicom Laurom Siegemund osvojio US Open), Pavić i Marach borit će se s Kolumbijci­ma Cabalom i Farahom koji su u polufinalu sa 7:6 (1), 7:5 bili bolji od legendarne američke braće Bryan. No Mate se sjajno drži i u konkurenci­ji mješovitih parova. Nekoliko sati nakon njegova ulaska u muški finale Pavić i 25-godišnja Kanađanka poljskog podrijetla Gabriela Dabrowski došli su do polufinala u miksu nakon što su sa 6:3, 7:6 (0) pobijedili Nizozemca Matwea Middelkoop­a i Šveđanku Johannu Larsson. Pavić i Dabrowski do polufinala nisu izgubili nijedan set, igraju vrlo uvjerljivo, pa se lako može dogoditi da Hrvatska prvi put u povijesti dobije finalista u čak tri konkurenci­je!

 ??  ?? Mate Pavić i Oliver Marach stigli su do 20. pobjede u nizu, 13. ove sezone
Mate Pavić i Oliver Marach stigli su do 20. pobjede u nizu, 13. ove sezone

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia