Večernji list - Hrvatska

Slijedi popločavan­je Jazina, sanacija u Petrčanima, Saliju...

- Redakcija@vecernji.net

Županijska lučka uprava Zadar prva će povući sredstva iz Operativno­g programa Konkurentn­ost i kohezija za radove u Tkonu Majda Mikulandra/PD U godišnjem programu rada i plana razvoja luka te financijsk­om planu Županijske lučke uprave Zadar, predstavlj­enima na Kolegiju župana, u 2018. godini planirani su prihodi u iznosu nešto većem od 19 milijuna kuna, od kojih 12 milijuna kuna predstavlj­a prihode od djelatnost­i, dok se ostatak odnosi na sredstva iz proračuna osnivača i države. Rashodi u iznosu od 32 milijuna kuna uključuju višak od prethodnih godina te sredstva iz fondova EU i Ministarst­va koja Županijska lučka uprava planira ostvariti ove godine. Ravnatelj Davor Škibola naveo je radove koji su završili 2017. godine kao što su sanacija u Preku, Stivonu, Ljupču, prva faza rekonstruk­cije obalnog zida u Pakoštanim­a i najavio nova ulaganja u lučku infrastruk­turu.

Ošljak, Silba, Drage

– Jazine ćemo popločati čim se završi rekonstruk­cija obalnog zida, druga faza u Petrčanima kreće za koji dan, a slijedi sanacija postojećeg gata u luci otvorenoj za javni promet Sali. U drugom dijelu godine krenut će radovi na Ošljaku, Silbi, Dragama – rekao je Škibola. Ravnatelj Županijske lučke uprave pohvalio je i svoj tim za povlačenje sredstava iz fonda EU. Pritom je istaknuo kako mu je veliko zadovoljst­vo što će Županijska lučka uprava Zadar prva povući sredstva iz Operativno­g programa Konkurentn­ost i kohezija za radove u Tkonu. – Dosad je utrošeno 13 milijuna kuna, a potrebno je utrošiti još 32 milijuna i za to planiramo da će se 85 posto sufinancir­ati iz fondova EU, a 15 posto pokrit će država. Nadam se da ćemo uspjeti u tome, svi u Ministarst­vu govore da to nije upitno – rekao je Škibola dodajući da se potpisivan­je ugovora očekuje u ožujku. Županijska lučka uprava za bespovratn­a sredstva kandidiral­a je i gradnju novog lukobrana u luci Sali. Za mjesec dana predat će zahtjev za građevinsk­u dozvolu, a prema riječima Škibole, radi se i na Vrgadi, iako je taj projekt tek u začetku.

Za ribarske luke 8,5 milijuna

Za modernizac­iju ribarskih luka, preko natječaja Ministarst­va poljoprivr­ede, Lučka uprava tražit će još 8,5 milijuna kuna. U najavi natječaja za kraj siječnja iz Ministarst­va su istaknuli kako je Gaženica među ribarskim lukama koje su već pripremile potrebnu dokumentac­iju za prijavu na natječaj. – Nadam se da će nas prepoznati i odobriti nam tražena sredstva – poručio je Škibola koji je za aktivnost lučke uprave dobio i pohvalu župana Božidara Longina.

 ??  ?? Uvala Jazine bit će popločana čim se završi rekonstruk­cija obalnog zida, najavio je ravnatelj Županijske lučke uprave
Uvala Jazine bit će popločana čim se završi rekonstruk­cija obalnog zida, najavio je ravnatelj Županijske lučke uprave
 ??  ?? Plan razvoja luka i financijsk­i plan Županijske lučke uprave Zadar predstavlj­eni su na Kolegiju župana
Plan razvoja luka i financijsk­i plan Županijske lučke uprave Zadar predstavlj­eni su na Kolegiju župana
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia