Večernji list - Hrvatska

Aleksandra Neradina izbacila teška optužba

Natjecatel­j je optužen zbog spolnog zlostavlja­nja djeteta

- Scena@vecernji.net

RTL tvrdi da je Neradin donio potvrdu o nekažnjava­nju, ali da postupci u kojima su žrtve maloljetni­ci ne mogu biti vidljivi na potvrdi Iva Ćurić Hrvatsko izdanje reality showa Big Brother tek je počelo, a već se dogodio skandal. Aleksandar Neradin, grobar iz Makarske, izbačen je nakon samo jedne prospavane noći u kući Big Brothera.

Optužen za pedofiliju

Produkcija emisije otkazala je 32-godišnjem Aleksandru suradnju nakon saznanja da je optužen za pedofiliju i da se protiv njega vodi sudski postupak na Županijsko­m sudu u Rijeci. Iako je jedan od uvjeta ulaska u show taj da kandidati nisu kazneno gonjeni ni pravomoćno osuđivani, Alen je to uspio skriti produkciji. U međuvremen­u je RTL otkrio da je optužen za kazneno djelo iz stavka 5., iz članka 158. Kaznenog zakona, a on propisuje kažnjavanj­e spolnog zlostavlja­nja djeteta mlađeg od 15 godina te je odlučio izbaciti ga iz emisije bez mogućnosti vraćanja. “Neradin je potpisao ugovor s RTL-om, po kojem svi natjecatel­ji garantiraj­u da nisu kazneno gonjeni ni pravomoćno osuđivani. U slučaju povrede bilo koje odredbe, RTL ima pra- vo raskinuti ugovor što vrijedi i za Neradina”, priopćio je RTL. To je i jedina izjava koju su bili voljni dati iako nas je zanimalo kako je moguće da RTL nije uspio saznati da se protiv njega vodi kazneni postupak. No, neimenovan­i izvor objasnio nam je kako to nije bilo moguće iako svi kandidati koji ulaze u kuću moraju podastrije­ti i potvrdu o nekažnjava­nju. Neradin je to i učinio, no na potvrdi nije stajalo da je kažnjeno gonjen jer sudski procesi u kojima su žrtve maloljetni­ci ne mogu biti vidljivi na potvrdi.

Pravna nelogičnos­t

– Taj je dio prema zakonu tajan, tako da nismo mogli znati prije unatoč temeljitoj provjeri sudskog registra. Neradin je znao za tu nelogičnos­t ili bolje rečeno rupu u zakonu prema kojoj se ne štite samo maloljetne osobe nego i okrivljeni­ci te nam nije rekao. Išao je logikom ako prođe, prođe – kaže izvor.

 ?? FILIP KOS/PIXSELL ?? Nesuđeni stanovnik kuće u Dubravi Aleksandar Neradin
FILIP KOS/PIXSELL Nesuđeni stanovnik kuće u Dubravi Aleksandar Neradin
 ?? FILIP KOS/PIXSELL ?? Srdačan televizijs­ki doček pretvorio se u medijsku noćnu moru za samo jednu noć
FILIP KOS/PIXSELL Srdačan televizijs­ki doček pretvorio se u medijsku noćnu moru za samo jednu noć

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia