Večernji list - Hrvatska

Hrgović: Znao sam da je gotov kada je počeo vikati...

Nakon dominacije tijekom cijelog meča, Hrgović je prisilio suca u ringu da u 4. rundi prekine njegovu borbu sa Englezom Littleom

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (25) suvereno prošao i kroz svoju treću profesiona­lnu borbu. I ona se, baš kao i prva, dogodila u Rigi u kojoj je, ovaj put, nastradao 30-godišnji Englez Tom Little. - Planirao samo to završiti čak i prije, no protivnik se dobro držao. Bio je hrabar, srčano se borio, a ja sam bio malo krut dok se nisam opustio u trećoj i četvrtoj rundi - kazao je hrvatski teškaš javivši nam se iz svlačionic­e Arene Riga. “Mali Tom” je, zapravo, od Hrgovića bio teži 7,5 kilograma no nije mu to pomoglo. Doduše, pokazao je da može primiti dosta udaraca, da iz kontre može i zaprijetit­i, no u četvrtoj rundi je ipak položio oružje.

Sudac je pravičan

- Možda mu je sudac mogao samo odbrojavat­i i pustiti ga da nastavi borbu, no to bi bilo logično da smo do tada bili ravnopravn­i. No, kako je Little dobivao batine sve četiri runde i u tom trenutku bio uzdrman, držim da je sudac pravično reagirao - kazao je Hrgović koji je diktirao tempo borbe i bio gospodar tog ringa. Zauzeo je Filip sredinu ringa i stalno napadao. Izluđen njegovim direktima, Englez je Hrvata počeo verbalno izazivati. Počeo je vikati nešto u stilu “ajde, da te vidim” no Hrgović se nije time dao isprovocir­ati i upustiti u “uličnu tučnjavu”. - Kada je to počeo vikati znao sam da je gotov. Jer, kada se počnete tako ponašati to je znak slabosti, a i način da sam sebe motiviraš kada ti baš i ne ide. On je htio pokazati da mu nije ništa, no ja sam dovoljno iskusan za te fore i nisam se dao uvući u neopreznu makljažu iz koje bi on tražio priliku za sebe.

Filip je bio budan

Štoviše, Hrga se striktno držao taktičkog plana sve dok, nakon tri desna direkta (prvi je bio presudan) i jednog lijevog aperkata u tijelo, sudac u ringu nije prekinuo Englezove muke. Na kraju će, baš kao što je to Hrgović i obećao, “Tomu Malome” biti velika glava. - Ispunili smo želju nekim ljudima da nas malo duže gledaju od prve runde. Tražio sam od Hrge da radi kombinacij­e desnog direkta i lijevog krošea i to je bio ključ. Filip je slušao savjete, bio je budan, što mu se vratilo tehničkim nokautom. Ovo je bio ozbiljniji protivnik nego prva dvojica što govori i 86. mjesto na rang-listi BoxReca, no Filip će se ovom pobjedom spustiti negdje ispod 70. mjesta što bi nam, za još nekoliko pobjeda, moglo donijeti borbu i za neki manji naslov - kazao je Hrgovićev trener Yousef Hasan koji se složio sa svojim pulenom da je sudac pravodobno imao milosti prema borcu koji je na leđima imao istetovira­n natpis “Bez milosti”: - S obzirom na to da mu je lijeva “arkada” zinula, pa me zakrvavio kada sam ga došao pozdraviti, poprilično vjerujem da mu niti liječnik ne bi dozvolio da nastavi. Nakon dvije borbe u Rigi i jedne u Schwerinu (na sjeveru Njemačke), sljedeću borbu Hrgović će imati u Nürnbergu (550 km zračne linije od Zagreba) pa se nada i svojim navijačima: - Probat ćemo da dođe što više ljudi iz Hrvatske, pa tako i moja obitelj, ali i zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić - najavio je hrvatski teškaš.

Sljedeću borbu Hrgović će imati u Nürnbergu, pa se nada i svojim navijačima ali i Bandiću

 ??  ?? Najbolji hrvatski teškaš suvereno je prošao kroz treću profesiona­lnu borbu
Najbolji hrvatski teškaš suvereno je prošao kroz treću profesiona­lnu borbu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia