Večernji list - Hrvatska

Hajrović lijepim golom produžio Cvitanović­ev niz nepobjediv­osti

Soudani i Hajrović bili su strijelci za plave, koji u generalci uoči prvenstva nisu dobro igrali

- Robert.junaci@vecernji.net

ljeda, ali Kek je s pravom inzistirao da ga povede na pripreme. Tu je i poznato lice u špici, i nakon Ristovskog – Ristovski! Mlađi brat makedonsko­g velemajsto­ra koji se doživotno “zaručio” s Rijekom kao produžena ruka trenera, ali i navijača, na terenu u sezoni snova ostavio je iza sebe talentiran­og napadača koji ima njuh za ulazak u šansu i, naravno, bratovu rječitost i drskost. Među novima je i jedan povratnik – Filip Dangubić rođeni je Riječanin, bio je juniorski prvak Hrvatske, njegova je generacija bila bolja od one Hajdukove Vlašića i Balića. Otišao je na posudbu i nije pogriješio, u slovenskim je klubovima ojačao i razmahao se.

Pandur novi vratar

– Nisam bio ni svjestan što mi sve nedostaje kad sam odlazio. Bio sam malo ljutit i razočaran, ali danas znam da onda ne bih mogao pratiti ritam – rekao je mladi povratnik. Na poziciji polušpice zasad su ipak neki drugi, ali Dangubić se nema čega bojati u svom gradu, pred svojim navijačima. Otprije je tu još i stasiti stoper Čeliković, najavljuje se i vezni Liber, u svlačionic­u je ušao novi vratar Pandur (srećom, nisu i lopovi). Nije realno da bilo tko od navedenih na proljeće nosi Rijeku, uspjeh je i ako se jedan nametne, jer navijači i javnost brzo će postati gladni rezultata. Već sljedeće sezone svi će gledati može li se opet ući u fajt s Dinamom. Ali, takva je sudbina hrvatskih klubova. Rijeka je odredila dobar kurs, naročito u novim okolnostim­a kad nema više stranog ulaganja i kad se mora čuvati svaka kuna. Matjaž Kek evidentno je nezadovolj­an snagom kadra i traži još, što je i razumljivo. Ima i pravo tražiti jer ima autoritet i status kod navijača, najveći je i najtrofejn­iji trener u povijesti kluba. Valjda nije i posljednji. Jednom će morati doći do razlaza, naročito kad kurs više ne bude zajednički. Zasad će ipak prihvatiti realnost i reći u prolazu: “Zabrinuti ste? Ma bit će to O.K.”. Nakon svega, ne smiješ mu ne vjerovati. Iako često djeluje da je “na pas mater” sa svima oko sebe, na kraju dana opet će sjesti za stol s Juričićem i Manceom, a sa svojim stožerom i nadređenim­a odigrati hakl u kojem možeš samo – navući na neodlučeno. Ovakva osrednja partija možda je dobro došla Cvitanović­u i njegovim igračima kao upozorenje uoči prvenstva Robert Junaci Dinamo je posljednju pripremnu utakmicu odigrao protiv slovenskog prvoligaša, Krško je bilo posljednji ispit plavih, u kojem je lider našeg prvenstva svladao sedmoplasi­rani klub slovenskog prvenstva s 2:1. Lukav je bio Mario Cvitanović koji je planirao utakmicu između priprema u Turskoj i početka proljetnog dijela prvenstva (10. veljače), želio je i da se u tih desetak dana plavi prilagode drukčijim uvjetima od onih u Turskoj. I dobro je da su tako razmišljal­i jer tjedan dana prije prvenstva pao je snijeg, a pala je i temperatur­a. Zbog oborina je utakmica koja se trebala igrati na stadionu Hitrec-Kacian premješten­a na glavni travnjak, koji je grijan i u odličnom je stanju. No, tako na glavni stadion nisu mogli gledatelji, a možda i bolje da nisu došli jer je bilo vrlo hladno, uz snijeg. A ni Dinamo nije odigrao partiju koja bi ih mogla zagrijati.

Dvojbeni jedanaeste­rac

Plavi su igrali loše, u prvom poluvremen­u stvorili su jednu priliku i jednu poluprilik­u. U prvoj situaciji Ćorić je dobio odličnu loptu od Lecjaksa, lijepo je gađao, ali je lopta otišla pokraj vrata. U drugom slučaju, Rrahmani je spustio loptu glavom za Gavranović­a koji je iz teške situacije tukao, ali nije uspio matirati slovenskog vratara. Pogoci u toj utakmici od dva puta po 35 minuta pali su vrlo rano. Dinamo je poveo već u sedmoj minuti iz dvojbenog jedanaeste­rca, sudac Horvat procijenio je da je igrač Krškog igrao rukom i zbog toga dobio povike s klupe gostiju: – Magarac! Pa nismo ovdje zbog vas – vikao mu je trener Krškog i dobio upozorenje. Soudani je taj jedanaeste­rac pretočio u vodstvo, koje je trajalo dvije minute. Obrana plavih je ispala i Vekić je matirao Zagorca. Premalo smo toga vidjeli od Dinama, ni prave igre ni pravih akcija, Olmo i Soudani ostali su “skriveni” na bokovima, Gavranović je ostao bez lopte i u ovih tjedan dana Cvitanović će morati znatno dotjerati svoju momčad prije gostovanja u Osijeku u prvom kolu nastavka prvenstva. U drugi dio Dinamo je ušao s izmijenjen­im sastavom, prvi je put na pripremama igrao Gojak, a Izet Hajrović debitirao je za Dinamo. Igrao je na desnom krilu, koje je u prvom dijelu držao Soudani, pa se potom preselio na lijevo. I svidio se, da je bilo malo više egoizma, mogao je u dva navrata i pucati, jer znamo da ima odličan udarac, ali odlučio se tražiti suigrače. U tom drugom dijelu igralo se življe, ali plavi su i dalje ostali bez većih prilika, samo je Lešković jednom ozbiljno zaprijetio glavom, a Krško je moglo nanijeti i prvi poraz Mariju Cvitanović­u otkako je trener prve momčadi Dinama, ali Tonći Mujan pogodio je vratnicu. No, plavi su na kraju zabili, Hajrović je lijepo ljevicom pogodio suprotni kut za pobjedu. Tako je Cvitanović i dalje neporažen, a Hajrović je pokazao da bi mogao biti značajan igrač plavih.

Ozbiljno upozorenje

Rijeka je zauzela dobar kurs, naročito u novim okolnostim­a kad nema više stranog ulaganja

Ne treba biti ni prestrog s obzirom na to da su iza igrača pripreme, da su im noge možda još teške i tvrde, da je bilo dosta rotacija u momčadi. No, i ovakva osrednja partija možda je dobro došla Cvitanović­u i njegovim igračima kao upozorenje prije prvenstva, pogotovu uoči prve tri utakmice u kojima Dinamo ide u Osijek već u subotu, pa mu dolazi Hajduk, a potom ide na Rujevicu. No, i suparnici plavih tek slažu karte za nastavak natjecanja, tako da za prave omjere snaga valja pričekati prvenstven­e dvoboje. Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac – Rrahmani, Lešković, Benković, Lecjaks – Doumbia, Moro – Soudani, Ćorić, Olmo – Gavranović (u drugom poluvremen­u igrali su Horkaš – Đurasek, Rrahmani, Lešković, Lecjaks – Muhar, Gojak – Hajrović, Fiolić, Marin - Hodžić). Poštedu su dobili Livaković, Ademi, Perić, Sosa, Stojanović i oporavljen­ik Matel.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Mario Gavranović najveće je pojačanje plavih
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Mario Gavranović najveće je pojačanje plavih
 ?? S. STRUKIĆ/PIXSELL ?? Mario Cvitanović bez poraza je cijelu polusezonu
S. STRUKIĆ/PIXSELL Mario Cvitanović bez poraza je cijelu polusezonu
 ??  ?? Pobjedom završili Atlantic cup Riječani su sa 5:3 (1:1) nakon jedanaeste­raca pobijedili Norrköping, no igra baš i nije bila obećavajuć­a
Pobjedom završili Atlantic cup Riječani su sa 5:3 (1:1) nakon jedanaeste­raca pobijedili Norrköping, no igra baš i nije bila obećavajuć­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia