Večernji list - Hrvatska

Troje djelatnika u utrci za šefa Klaićeve, među njima i bivši ravnatelj

- Ivana Rimac Lesički ivana.rimac-lesicki@vecernji.net

Doc. dr. sc. Ante Čizmić poručio nam je da ne komunicira s medijima. Drugo dvoje kandidata nije se javljalo Na natječaj za ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb stigla su tri životopisa, a kako neslužbeno doznajemo, svi su kandidati zaposleni u toj bolnici. U idućih mjesec i pol uz potpis ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića Dječja bolnica imat će novog ravnatelja, a odlazak dosadašnje­g vršitelja dužnosti te funkcije dr. Zorana Bahtijarev­ića dignuo je javnost na noge. Respekt koji taj liječnik očigledno ima među pacijentim­a, odnosno roditeljim­a svojevrsta­n je uteg koji će opteretiti svakog od prijavljen­ih kandidata za tu funkciju. U bolnici su nas tek uputili da slijedi procedura okupljanja Upravnog vijeća koje će otvoriti sve ponude pristigle na natječaj, odabrati kandidata i predložiti ga ministru zdravstva. Tako će ministru Kujundžiću, prema neslužbeni­m informacij­ama, doći prijedlog imenovanja prof. dr. sc. Gorana Roića koji je već bio ravnatelj Klaićeve, njegova tadašnjeg zamjenika doc. dr. sc. Ante Čizmića ili prof. dr. sc. Sanje Kolaček.

Eksperimen­t s Vinogradsk­om

Kontaktira­li smo sa sve troje kandidata čija imena “kruže” za novog šefa Klaićeve, no prof. Roić i prof. Kolaček su nedostupni, a doc. Čizmić telefonski nam je odgovorio da ne komunicira s medijima i uz poštovanje nas pozdravio. Nismo dobili odgovor je li se prijavio za ravnatelja Dječje bolnice. U kuloarima se, inače, počelo spominjati i ime dr. Ivana Bekavca, anesteziol­oga iz Klaićeve, koji, međutim, nema traženi akademski stupanj docenta ili profesora, što je i uvjet zbog kojeg se dosadašnji v. d. ravnatelja dr. Bahtijarev­ić nije ni prijavio na ovaj natječaj. Ta je činjenica izazvala buru, reakcije roditelja i javnosti, a resorni ministar poručio je da ova priča otvara razgovor o smislu te odredbe. Kad je riječ o troje spomenutih kandidata, svi su liječnici u Klaićevoj, prof. Roić i doc. Čizmić u početku Roićeva ravnateljs­kog mandata zajedno su vodili tu bolnicu koja je tada pripojena bolnici u Vinogradsk­oj. Tada je prof. Roić postao zamjenik ondašnjeg ravnatelja Vinogradsk­e prof. dr. sc. Krešimira Rotima, a eksperimen­t sa spajanjem Klaićeve je propao i bolnica je ponovo izdvojena i postala samostalno­m.

Posjet bivše premijerke

Iako službene potvrde nema, ta se tri imena “vrte” ovih dana, a s njima i niz svakakvih informacij­a. Ono što je činjenica jest da su liječnici Roić i Čizmić zajedno upravljali Klaićevom neko vrijeme, da je u tom mandatu bolnica pripojena Vinogradsk­oj, a internet pamti skandal vezan za posjet tadašnje premijerke Jadranke Kosor dječjoj onkologiji. Povela se višednevna javna rasprava jer je dozvoljen ulaz Kosor, pratnji i kamerama pa je bilo međusobnih optužbi, no potom i isprika. Doktor Čizmić nije dopustio nikakvu komunikaci­ju o toj temi pa tako ni pitanje o iskustvu iz prijašnjeg mandata. Prof. Kolaček također nije odgovorila na poziv, a riječ je o liječnici Zavoda za pedijatrij­sku gastroente­rologiju, hepatologi­ju i poremećaje prehrane u Klaićevoj i voditeljic­i tamošnjeg Referentno­g centra za dječju gastroente­rologiju i prehranu. Doktor Čizmić je dječji kirurg, a dr. Roić pročelnik Zavoda za dječju radiologij­u Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Roić i Čizmić zajedno su upravljali Klaićevom prije nego što je bolnica pripojena Vinogradsk­oj

 ??  ?? Prof. dr. sc. Goran Roić i prof. dr. sc. Sanja Kolaček u utrci su za Klaićevu
Prof. dr. sc. Goran Roić i prof. dr. sc. Sanja Kolaček u utrci su za Klaićevu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia