Večernji list - Hrvatska

Nova Kekova Rijeka: ‘Bili smo solidni...’

Riječanima sada slijede teži ispiti s Osijekom pa Dinamom

- Mladen Miletić mladen.miletic@vecernji.net ZAGREB

Armada je transparen­tom ‘Drži se, Korado’ izrazila podršku Koradu Vojnoviću, novinaru Hrvatskog radija koji se bori za život

Povratak HNL-a na Rujevicu donio je sunce, maškare, Istru 1961 i pogodak Leonarda Zute ljevicom u rašlje u stilu najvećih majstora slobodnjak­a. Kao Leonardo! Majstorska najava nedjeljnog spektakla, danas je na Kvarneru veliki karneval, svi će se u nešto preobući. Rijekin trener Matjaž Kek već je neko vrijeme zamaškaran, i to u Luisa van Gaala. Već smo zaboravili kako izgleda kad se nasmije. Da ga jajem pogodiš, ispeklo bi se na njemu. Nije ni čudo, neka su mu nova lica i zakasnila za prvu utakmicu, Leovac i Božinov nisu registrira­ni, Grahovca se još čeka. No što bi tek trebao reći njegov kolega na drugoj strani koji je tek prije dva tjedna uspio okupiti igrače. Darko Raić-Sudar vodi istinske heroje sezone jer žuto-zeleni ne primaju plaću koju barem zbog truda itekako zavređuju.

Istrani nisu imali šanse

Na Rujevici realno nisu imali šanse. Rijeka se pokazala spremnom za otvaranje s Istrijanim­a, no sad joj slijede puno teži izazovi – prvo Gradski vrt, pa dvomeč s Dinamom u prvenstvu i Kupu. Riječkoj publici jučer su se predstavil­a neka nova imena budući da se glavnina šampionsko­g sastava rasula po bijelom svijetu. Za mjesto u prvih 11 na desnom boku izborio se Crnogorac RasRijeka popović koji je istisnuo Grka Mavriasa, a Gavranović­a je u vrhu napada naslijedio Mirko Antonio Čolak. Zajedničko im je što su obojica rođena u iseljeništ­vu i što im je Rijeka prvi klub u roditeljsk­oj zemlji. Na prvu se vidi da je Čolak viši i jači i da je silno pozitivan, motiviran. Prvu je poslao daleko od gola, ali u 49. minuti pokazao je bokšićevsk­u silinu u udarcu za 2:0. Imao je ubrzo šansu i za još jedan. Da nisu hrvatski navijači samo zlo i naopako, pokazala je još jednom Armada u 31. minuti istaknuvši transparen­t potpore našem kolegi s Hrvatskog radija Koradu Vujnoviću, voditelju kultne emisije Pod stijenama Kantride, koji se bori za život nakon puknuća aorte u četvrtak. Majstore, izdrži, rano je za odjavu prijenosa. Sjetio ga se i trener Kek, često su igrali derbije. – Kompliment Armadi za navijanje i posebno za transparen­t. Drži se, Korado!

Šala s Marićem

O samoj utakmici nije htio previše... – Odigrali smo dosta solidno. Kompliment igračima, čestitke i svima u stožeru, ali i igračima Istre koji prolaze teško vrijeme. Hvala i navijačima, više od četiri tisuće, nije loše za početak po ovoj zimi. Ova pobjeda službeni je početak Kekove nove Rijeke koju je obilježio i jedan gaf suca Marića zbog kojeg su zakuhale tribine. No nije mu Kek uzeo za zlo, ispred svlačionic­a sve se prebacilo na šalu... – Majstore, u Engleskoj bi te za jaja da takav žuti daš... – našalio se Kek. – Ha-ha, ali tamo bih u startu imao pet tisuća! A još me napadate... – odgovorio je Marić. – Ja sam ti najmirniji trener u ligi! – Molim!? Moram u auto... – dobacio je Marić.

 ??  ?? Slavlje nogometaša Rijeke nakon još jednog uvjerljivo­g trijumfa
Slavlje nogometaša Rijeke nakon još jednog uvjerljivo­g trijumfa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia