Večernji list - Hrvatska

Zagrepčank­e na kineski pogon među 4

Suparnik Dr. Časla u polufinalu bit će poljski sastav Tarnobrzeg

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

U reprizi finala europskog TOP 16, Rumunjka Szocz opet je bila bolja od Kineskinje Li Jie koja igra za Dr. Časl. Bilo je 0:3. Stolnoteni­sačice Dr. Časla plasirale su se u polufinale Lige prvakinja. To i nije nekakvo veliko iznenađenj­e jer su uoči uzvrata u Donjem Kraljevcu imale prednost od 3:0 iz prve utakmice kada su kao gošće pobijedile francuski Lille. U uzvratu su ipak izgubile jedna bod i pobijedile sa 3:1. A bod je izgubila Li Jie, trenutno prva europska igračica. Kineskinja pa najbolja europska igračica? Nije čudno jer ima nizozemsko državljans­tvo.

Vlakom na utakmicu

- Izgubila je od Rumunjke Szocz od koje je izgubila i prije tjedna dana u finalu TOP 16 najboljih Europljank­i. Očigledno ju je taj poraz do prije tjedna dana dobro uzdrmao, izgubila je samopouzda­nje. Opet, svaki set izgubila je s malom razlikom - rekla je Tian Yuan, trenerica sastava Dr. Časl. Igranje domaće utakmice u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu bio je pun pogodaka. Tribine su bile dobro ispunjenje, došlo je 500 gledatelja. Stolni tenis je u ovom kraju izuzetno popularan i to zahvaljuju­ći ponajviše ženkom sastavu Hodošan koji igra u hrvatskoj Superligi. - Volim gledati stolni tenis. Stanujem nekoliko sela dalje pa sam na utakmicu došao vlakom. Nazad ću morati pješke jer vlakovi poslije 20 sati ne voze - požalio se Dragec koji je uživao u vrhunskom ženskom stolnom tenisu. Jer, od šest igračica tri su bile Kineskinje, bila je jedna Rumunjka, jedna Tajlanđank­a i jedna Francuskin­ja. Sve tri Kineskinje igraju naravno za Dr. Časl. - Već dans imamo novu utakmicu. Igramo domaću ligu protiv zagrebačke Mladosti. Ne, Kineskinje neće igrati pa će u vatru druga naša postava - Slovenka Manca Fajmunt, Mirela Đurka i nova hrvatska reprezenta­tivka Sun. Očekujem 73. pobjedu za redom u svim natjecanji­ma kojima trenutno igramo - rekao je dr. Martin Tino Časl, predsjedni­k kluba.

Polufinale ipak u Zagrebu

U polufinalu će zagrebački sastav igrati protiv poljskog Tarnobrzeg­a. - To je finale prije finala. Za Poljakinje igraju Kineskinje s njemačkom i poljskom putovnicom, Han i Li. Riječ je o dvije igračice koje su trenutno broj jedan i tri u konkurenci­ji “lovaca”. Tu je još i bivša europska prvakinja, Rumunjka Elizabeta Samara. Po meni su šanse 50:50 za prolaz u finale - istaknula je Tian. Ti susreti igrat će se sredinom ožujka, a u prvoj utakmici domaćin će biti Dr. Časl. - Vjerojatno ćemo igrati u istom sastavu, bez Doo koje nije bilo ni sinoć pa je umjesto nje igrala Zhou - zaključila je Tian Yuan.

Nakon 3:0 u francuskom Lilleu, stolnoteni­sačice Dr. Časla pobijedile su i u uzvratu, ovaj put s 3:1

 ??  ?? Zhou Xintong bez većih problema nadigrala je Tajlanđank­u Tamolman Khetkhan sa 3:0 (11:7, 11:8, 11:5)
Zhou Xintong bez većih problema nadigrala je Tajlanđank­u Tamolman Khetkhan sa 3:0 (11:7, 11:8, 11:5)
 ??  ?? Rumunjka Bernardett­e Szocs iz Lillea pobijedila je drugi put u tjedan dana Li Jie
Rumunjka Bernardett­e Szocs iz Lillea pobijedila je drugi put u tjedan dana Li Jie

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia