Večernji list - Hrvatska

IZBOLA PARTNERA DOK SE IGRAO S NJEZINIM SINOM

Slađana Brkić nožem je ubila Dejana Slivara dok se igrao s njezinim sinom u kući

- Ivica Beti ivica.beti@vecernji.net KOPRIVNICA

Najmlađa kći otrčala je po pomoć, a sin osmaš pokušao je zaustaviti krvarenje. Slađana Brkić tada se zaključala sa sinom u sobu – Nisam nikad čuo da bi se svađali. Brat se igrao s njezinim malim, kuhao je usput gulaš, a ona je iznenada uzela nož, okrenula se i ubola ga ravno u srce. Iz čista mira. Svi smo u šoku, mislili smo da se tako nešto samo u Americi može dogoditi, a ne ovdje kod nas, gdje su sve radišni i mirni ljudi. Na žalost, djeca su sve vidjela... – kaže nam Davor Slivar, brat 46-godišnjeg Dejana Slivara kojeg je u četvrtak oko 16.30 sati nožem u obiteljsko­j kući u Ulici Pavleka Miškine u podravskom selu Goli ubila nevjenčana supruga Slađana Brkić (28). Policijska uprava koprivničk­o-križevačka potvrdila je da je obavila kriminalis­tičko istraživan­je nad 28-godišnjaki­njom, a protiv nje je podnesena i kaznena prijava.

Supruga preminula od raka

Prema službenim informacij­ama, ubola ga je kuhinjskim nožem više puta u prsa, pred očima četvero djece koja su također bila u dnevnoj sobi u kojoj se zločin dogodio. Najmlađa kći je, kažu susjedi, otrčala po pomoć, no Dejan je izdahnuo na rukama 14-godišnjeg sina koji je tenisicom koju je skinuo s noge pokušao zaustaviti krvarenje, a Slađana je s nožem krenula prema njemu i zarezala ga po nozi. Navodno je htjela napasti i ostalu djecu. Dejan i Slađana u vezi su dvije godine, no nisu cijelo vrijeme bili zajedno. Susjedi kažu da ga je lani napustila, a on je prije dva tjedna otišao po nju. Za nju govore da je šutljiva i da se ni s kim nije družila. Brat Davor kaže da je čuo da je bila i na psihijatri­ji. – Čudna je nekak bila – kažu. S područja je Rijeke, kamo je Dejan i otišao po nju. – Iskreno, ne znam čak ni kako se preziva. Nikad to brata nisam pitao. Ne znam ni kako su se upoznali. Ne želim na nju trošiti ni jednu jedinu riječ – kaže nam Davor, kod kojeg je smješteno troje djece. – Ostat će kod mene, brinut ćemo se za njih, sad sam im mama i tata – kaže. Uz Slađanina petogodišn­jeg sina iz prošle veze, koji je jučer odmah udomljen, u kući su, kažu, bila i djeca koju je Dejan imao sa suprugom Ivkom koja je prije pet godina preminula od raka. Dejan se kao samohrani otac nastavio brinuti o njima. Najstarija kći ide u prvi razred srednje škole, sin ide u osmi razred, a najmlađe dijete u peti. Prema neslužbeni­m informacij­ama, Slađana je trudna, i to u visokom stupnju trudnoće. Nakon ubojstva zaključala se sa sinom u sobu, gdje ju je policija i pronašla. Prevezena je u Opću bolnicu u Koprivnici. Je li ubojstvu kumovala patološka ljubomora, kao što neki tvrde, ili nešto drugo, otvoreno je pitanje. Dejan Slivar bavio se prijevozni­štvom i stočarstvo­m. Bio je branitelj, član UDVDR-a ogranka općine Gola, kao pripadnik 13. protuoklop­ne topničko-raketne brigade Koprivnica, s kojom je prošao Bljesak i Oluju, za što je i odlikovan.

‘Našao si je oslonac u životu’

Nositelj je i Spomenice Domovinsko­g rata. “Pokojni Dejan kao samohrani otac iza sebe je ostavio troje djece. Dejane, laka ti hrvatska gruda i počivao u miru Božjem”, poručili su mu njegovi bivši suborci. Tajnik županijsko­g UHVDR-a Damir Vuković kaže da će organizira­ti skupljanje pomoći za djecu. – Bio je samohrani otac i mislio je da si je našao nekoga tko će mu biti oslonac u životu i evo što se dogodilo – kaže Vuković. Njegovi suborci nisu dobro poznavali Slađanu jer se nisu htjeli miješati u njegov privatni život. Djeca koja su svjedočila zločinu dobivaju psihološku pomoć. Državno odvjetništ­vo naložilo je obdukciju tijela, vještačenj­e alkoholizi­ranosti i analizu DNK.

Mislili smo da se tako nešto samo u Americi može dogoditi, a ne ovdje kod nas, gdje su sve radišni i mirni ljudi DAVOR SLIVAR brat ubijenog Dejana

Troje Dejanove djece ostat će kod svog strica Davora, s Slađanin sin odmah je udomljen

Slađana je lani otišla od Dejana, ali pomirili su se te je on otišao po nju prije dva tjedna

 ??  ??
 ??  ?? Djeca koja su svjedočila zločinu dobivaju psihološku pomoć
Djeca koja su svjedočila zločinu dobivaju psihološku pomoć
 ??  ?? Dejan Slivar bio je pripadnik 13. protuoklop­ne topničko-raketne brigade Koprivnica
Dejan Slivar bio je pripadnik 13. protuoklop­ne topničko-raketne brigade Koprivnica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia