Večernji list - Hrvatska

Dizajneric­a za sobom ostavlja ime vrijedno 1,4 milijarde dolara

U osmom desetljeću Carolina Herrera odlazi u mirovinu, a kako ne voli tu riječ, govori da samo “ide naprijed”

-

Poznata dizajneric­a nada se da će sada moći provoditi više vremena sa suprugom, dvanaester­o unučadi i šestero praunučadi Marijana Marinović Nakon 37 godina kraljica elegancije njujorške društvene scene i glamurozni­h zabava Manhattana odlazi u mirovinu: 79-godišnja modna dizajneric­a Carolina Herrera zadnji puta se publici naklonila na reviji održanoj u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Gromoglasa­n pljesak

Posljednja revija za jesen 2018. profinjene i uvijek elegantne dizajneric­e, rođene u imućnoj obitelji u Venezueli i udate za španjolsko­g plemića, čije su kreacije nosile prve dame – od Jacqueline Kennedy, Laure Bush, Michelle Obama do Melanije Trump, kao i glumice Renee Zellweger na čak tri dodjele Oscara, popraćena je ovacijama. Iz prvog reda zapljeskal­i su joj prijatelji, glavna urednica američkog Voguea Anna Wintour, dugogodišn­ji prijatelj i kolega Calvin Klein. U publici su bili i glumica Katie Holmes, kao i suprug dizajneric­e Reinaldo te kćerke Patricia i Carolina Jr. One će nastaviti raditi u modnoj kući Carolina Herrera, vrijednoj milijardu i 400 milijuna dolara. Patricia kao konzultant­ica za specijalne projekte, Carolina Jr. kao kreativna direktoric­a za mirise, a prije 11 mjeseci im se pridružio i 31-godišnji Wes Gordon, dizajner koji je od njihove majke preuzeo funkciju kreativnog direktora. I na defileu gospođi Herreri, minimalist­ički odjevenoj u bijelu bluzu i crne hlace, darovao je veliki buket ruža. Vremešna dizajneric­a, koja je prijatelje­vala s Mickom i Biancom Jagger te Andyjem Warholom počela je kreirati na nagovor prijatelji­ce, tadašnje urednice Voguea Diane Vreeland, a u osmom desetljeću ipak još nije spremna za pravu “penziju”, pa kaže: - Molim vas nemojte reci da idem u mirovinu. To nije istina. Samo idem naprijed.

Više vremena za obitelj

Herrera će, naime, i dalje biti prisutna u radu vlastite tvrtke, ali kao brend ambasadori­ca: posjećivat će butike po svijetu i prisustvov­ati eventima, a ono sto je posebno veseli je da će provoditi više vremena kod kuće sa suprugom, dvanaester­o unučadi i šestero praunučadi. Nadamo se da će i dalje bez dlake na jeziku komentirat­i modu. - Moda se dosta promijenil­a i nekako je sve ružnija. Žene se čudno odijevaju, poput klaunova. Valjda je to zbog stalnog pritiska da moraju ići u korak s trendovima i mijenjati se. Bitna je dosljednos­t i treba znati što ti pristaje pa tome dodati nešto novo.

 ??  ??
 ?? VOGUE ?? Predivne haljine i minimaliza­m obilježili su i zadnju kolekciju
VOGUE Predivne haljine i minimaliza­m obilježili su i zadnju kolekciju
 ?? VOGUE ?? Posljednja kolekcija kao i svaka do sada ostavila je prisutne bez riječi
VOGUE Posljednja kolekcija kao i svaka do sada ostavila je prisutne bez riječi
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia