Večernji list - Hrvatska

Kladionice su ponovno počele seliti Luku Modrića u klubove na Otoku

Koeficijen­t da će prijeći u Manchester United je svega 1,35

- Katarina Kušec

Jose Mourinho doveo je Modrića iz Tottenhama u Real Madrid još 2012. godine, shvatio je već tada o kakvom je igraču riječ sport@vecernji.net Novi je val Lige prvaka počeo, a Luka Modrić ponovno pokazuje koliki je nogometni kalibar. Svi smo govorili o Realovoj nogometnoj krizi koja je do utakmice s PSG-om bila očita, ali onda su valjda s povratkom elitnog natjecanja proradili i Madriđani. Probudili su se iz svog zimskog sna u kojemu jedino nije spavao hrvatski veznjak.

Modrić je na meti Mourinha

U većini prvenstven­ih utakmica Modrić je momčad držao na okupu i jedini je s terena mogao izaći podignute glave jer je svoj posao uvijek odradio kako i priliči najboljem veznom igraču svijeta. Nije ni čudo da su neki treneri bacili oko na njega. Baš kao i 2016., Luku su svi već počeli seliti na Otok. Engleski mediji tvrde da će Real na ljeto početi čistiti svoju svlačionic­u jer, bez obzira na loše rezultate u zimskom prijelazno­m roku, nije doveo nijednog igrača, a s obzirom na to da je Barcelona s druge strane otišla u minus od 126,3 milijuna eura i u svoje redove uspjela dovesti Philippea Coutinha, ali i braniča Yerryja Minu, rival iz Primere mora poravnati račune i izjednačit­i šanse na terenu. Real je izgleda odlučio štedjeti ove zime kako bi se mogao isprsiti za vrijeme ljetnog “šo- pinga” kada će u ozbiljnu kupnju. Prema pisanju britanskih medija, Neymaru, Icardiju i Hazardu na popisu Realovih želja priključio se i Paul Pogba. No, netko će zbog tih silnih želja morati napustiti Los Blancose, a kladionice su uvjerene da će, među ostalima, to biti baš Luka Modrić koji bi trebao otići u Manchester United. Koeficijen­t za takav rasplet je 1,35. Možda to i nije priča za malu djecu jer nije tajna da je Jose Mourinho “zaljubljen” u Hrvata. Portugalac je Modrića doveo iz Tottenhama u Real Madrid još 2012. godine, surađivali su jednu sezonu, a to je poznatom treneru bilo više nego dovoljno da shvati o kakvom je igraču riječ. Nakon što je The Special One otišao s Pirinejsko­g poluotoka, Luku je ostavio na čuvanje Carlu Ancelottij­u, Rafaelu Benitezu i sada Zinedineu Zidaneu, a sada bi ga rado ponovno gledao na svojoj strani terena. – Približio se kraj karijere Luke Modrića u Madridu, veznjak na ljeto više neće biti dio Los Blancosa. Jose Mourinho prednjači u utrci za Modrićev dolazak na Old Trafford – tvrdi Ian Marmion, glasnogovo­rnik jedne kladionice, a prenosi engleski portal Daily Star.

U igri je i Tottenham

No, moguće je da crveni vragovi neće dijeliti svlačionic­u s Modrićem jer u drugom scenariju Real bi Modrića mogao ponuditi i Tottenhamu kako bi snizio cijenu za Harryja Kanea, a koeficijen­t da se to dogodi je 11. Osim što se Luku već sada seli u Premier ligu, posljednji navodi tvrde da je treći klub u ovoj utrci francuski div – PSG. Ali da će se Luka preseliti u Pariz, nudi se koeficijen­t 19. Kako god na kraju završila priča Luke Modrića, koji već ima 32 godine, ali i dalje pršti energijom, on svoju statistiku i dalje puni u redovima Zizouova Real Madrida za koji je zabio devet pogodaka u 158 odigranih utakmica. I iako se već prognozira da mu se polako bliži kraj karijere, on i dalje igra vrhunski nogomet, a i dalje je jedan od najvažniji­h kotačića u momčadi aktualnih prvaka Europe s kojima će teško napraviti nešto više u prvenstvu, ali zato Liga prvaka nije otpisana.

Manchester United, Tottenham i francuski PSG navode se kao opcije za Modrića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia